Mi a különbség a teljes kiőrlésű, rozskenyér, barna kenyér stb. Között?
Gondoltam átállok kicsit egészségesebb étkezésre netán kis fogyás is jöhet.
A kenyérről nagyon nem szeretnék lemondani de annyi féle van már hogy nem tudom melyik a jobb
Hozzáteszem hogy nehéz fizikai munkát végzek ezért erőt nem szeretnék veszíteni ha van rá mód.
Ez engem is érdekelne!
Egy fogyni kívánó ember melyiket fogassza inkább?
Ez egyéni, az én fogyásomat mindegyik meggátolná, mert mind szénhidrátbomba, ami engem nem laktat, sőt enervál is.
De a rostosabbak a lassabb felszívódás miatt sokakat tovább laktatnak. S van, aki a simától is éppúgy tartósan jóllakik, mint bármi mással. De elviekben a lassú össztett szénhidrát a tutibb.
A rozskenyérnek speckó íze van, nem mindenki szereti, bár ez a teljes kiőrlésűre is igaz.
A teljes kiőrlésűt nem pucolják, abba belekerül minden, így magasabb pl. a rosttartalma, laktatóbb, akárcsak a magvas kenyerek/zsömlék. Ettől lesz pl. barna a barna.
Nem fogyókúrásabb, de minőségibb tápanyagforrás, mint a sima fehér kenyér. Aki nem tud meglenni szénhidrát nélkül, annak opció.
Persze nem mindegy a mennyiség sem, hogy napi 1 szendvicset eszel reggelire, vagy elmajszolsz munka közben egy félkilós parasztkenyeret.
Kalória + CH tekintetében mindegy, hogy melyiket eszed, nincs sok különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!