A mangosztánról hogyan lehet tudni, hogy mikor érett, ehető?
Figyelt kérdés
Vettem két mangosztánt nemrég. Aztán egy az egyben ment is ki a szemétbe mindkettő... Az egyiknek konkrétan fekete volt a belseje, a másik "csak" szürke és tiszta penész. Elég rosszul érintett, mert egyrészt szerettem volna megkóstolni nagyon, és nem mindenhol lehet kapni, ezért örültem, amikor megláttam. Másrészt 1200 forint volt ez a két szem, úgyhogy ilyet azért nem mindennap enged meg magának az ember... De a kérdésre visszatérve, ezért is kérdezem, honnan lehet tudni, hogy mikor jó a gyümölcs. A héja ugye kemény, tehát ez nem ad támpontot, mint a többi gyümölcsnél, amelyek általában egyre puhábbak, amikor már rohadnak. És nem volt penészes sem kívülről egyáltalán, csak a belseje. Szóval tényleg nem tudom, mit kell nézni rajta vásárlásnál...2017. dec. 24. 00:21
1/2 anonim válasza:
Ha feszes a héja akkor jó.
Ha kicsit aszaltabb, mint pl a passifruit héja akkor nagyin érett. Ha aszaltabb akkor lehet rohadt.
Miért nem vitted vissza a ketté vágott gyümiket?
2/2 A kérdező kommentje:
Budapesten vettem a gyümölcsöket, és már hazajöttem karácsonyra, itthon bontottam ki őket. De még ha fent lennék Budapesten, akkor sem hiszem, hogy visszavinném. Csak felesleges vesződség, a pénzt se kapnám vissza valószínűleg, vagy ha igen, se időben, se anyagilag nem érné meg keresztülutazni a városon ezért.
2017. dec. 24. 16:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!