Valaki emlékszik arra a vizes fagyira, amit nem mélyhűtve kellett venni? (Bővebben lent)
Nagyon régen láttam utoljára a boltokban. Egy vizes fagyi volt, olyasfajta csomagolásban, mint amiben a virsli szokott lenni manapság, és hasonlóan részekre osztva. (Furcsa hasonlat, tudom, de máshoz nem tudom hasonlítani...)
A műanyag, rúd alakúra formázott csomagolásban színes, folyós szirup volt, és ezt kellett hazavinni, lefagyasztani.
Valaki esetleg felismeri a leírás alapján, tud róla valamit mondani? Esetleg hol lehet még kapni, ha lehet még egyáltalán? Hogyan nevezték ezt akkoriban?
Köszi a válaszokat. <3
Jégnyalóka. Mármint mi ennek hívjuk. Szerintem inkább ilyen kisboltokban lehet kapni.
Plusz ha most nem találsz, az valószínűleg azért lesz mert lehet, hogy szezonális termék.
Ha jol gondolom arra gondolsz ami egy kis vekony csomagban volt kulonbozo szinben es izben. Es konkretan olyan volt, mint egy vizezet szorp lefagyasztva😂😂 de a legnagyobb kincs akkoriban😋 tudom mire gondolsz azthiszem😏
Egyebkent a pennybe, aldiba, tescoba, sparba tuti van a jegremeknel:)
Elozo vagyok. Nem szezonalis, szoktam latni telen is, mint a tobbi jegkremet:)
Jegnyalokakent keresd:)
Emlékszem rá, de már nem jut eszembe a neve.
Szerettem én is és szoktam nyáron otthon is csinálni, nagyon egyszerűen.
Különböző szörpöket veszek, az olyanra hígítom vízzel, amilyen édesre akarom a jégfagyit és utána beteszem a fagyasztóba eldobható kávés poharakban.
és teszek bele fagyis pálcikákat is, amik bevallom, nem kerülnek mindig középre, de kit érdekel?
Még mindig lehet kapni a boltokban.
Tesco, Spar, Interspar, Penny, Aldi, Lidl.
Jégnyalóka néven. De sokféle neve van.
Minden évszakban lehet kapni.
Én is nagyon szeretem. Szoktam venni. :)
Az eredeti Jégnyalókát, ami ezen a néven is futott a Rákóczi Édesipari Vállalat készítette, 60 db volt egy kartondobozban, vegyesen kóla, citrom, narancs, ananász, eper, málna ízekben. Krémes állaga volt annak ellenére, hogy kőkeményre fagyott, hamar olvadt, szinte szétomlott a szájban, nem sértette fel a durva jég az ember száját/nyelvét, s az utolsó falatig volt íze nem úgy mint a mostani, jégnyalókának csúfolt vackoknak.
Sajnos a gyár bezárt, a gépet eladták Olaszországba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!