Emlékszik még valaki a Rama gombás vajkrémére (Créme Bonjour volt a neve)? Lehet még kapni bárhol? Hogyan tudnám 'reprodukálni'?
Ha jól emlékszem 2004-2005 környékén lehetett kapni.
Kisgyerek koromban imádtam. Rengeteg féle ízesítésben volt még, de ha jól tudom, ez a gombás változat volt az első, amit bevezettek.
Egy jó 10 éve már eltűnt a boltokból.
A világ bármelyik pontján lehet még kapni?
Hogyan tudnám itthon elkészíteni?
Így tudsz készíteni:
25 dkg vaj, 15 dkg apró csiperke, 10 gr szárított trombitagomba, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, só, frissen őrölt bors, 15 levél zsálya/1 ek. szárított zsálya
A szárított gombát áztassuk 30 percre langyos vízbe, majd csepegtessük le.
Az apóra kockázott hagymát dinszteljük puhára 5 dkg vajon. Adjuk hozzá a negyedelt csiperkét, a trombitagombát, az összevágott zsályát, az aprított fokhagymát.
Pároljuk 3-4 percet, majd öntsük fel a borral. Pároljuk míg a bor elpárolog. Ekkor keverjük hozzá a többi vajat, melegítsük, míg az összes vaj elolvad.
Öntsük a krémet tálkákba, tegyük a hűtőszekrénybe. Pirítóssal kínáljuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!