Jellemeznétek az egrest?
Zöld színű, illetve ha később szedik, akkor lilul. A bokra tüskés, óvatosan kell szedni. Méretre akkora, mint egy enyhén nagy szőlőszem. A szemek kicsit szőrösek, de evéskor sem zavaróan. Savanyúak a magas C-vitamin tartalom miatt. Az aljukon egy ilyen kis csücsök, pöcök rész van a szemeknek, amiken ilyen barna-fekete szőr van. Ehető, semmi gond vele.
A nagyszüleim kertjében terem néhány bokorral. Kb annyi hogy leszedjük 2x fél óra alatt minden nyáron ketten és abból azt csinálunk turmixot vagy én meg is eszem nyersen.
24/F
2:
Ja igen, amúgy mi állandóan piszkének hívjuk. Az egrest csak onnan tudom, hogy általános és középiskolában néha volt és ott a menüben egresnek hívták.
Szóval piszke. (Jász-Nagykun-Szolnok megyében legalábbis, ahol felnőttem)
Az első jól leírta. Mi kiváló szörpöt készítünk belőle.
Van egy hibridje is a Josta. Ezt egres és ribizli keresztezésével hozták össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!