Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tartarmartas majonez nelkul...

Tartarmartas majonez nelkul is finom?

Figyelt kérdés
Tejfol so bors mustar,ez a keverek igy finom?
2017. nov. 12. 11:36
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Koszonom vegul megcsinaltam de nem lett olyan finom mint majonezzel:/ Ugytunik tenyleg kell bele (de en nem ehetek) ugyh mast fogok majd helyett enni.
2017. nov. 12. 14:15
 12/21 anonim ***** válasza:
68%
ma 14:15-ös: amiot te írsz, az NEM tartármártás, hanem a remoulade - ami teljesen más dolog!
2017. nov. 12. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

#12

... és ez így igaz!:)

2017. nov. 12. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
16%
Eredetileg a tartármártásban nincsen tejföl, ez a mi sajátos magyar verziónk (a tejfölt nem is ismerik nagyon Magyarországon kívül, helyette viszont van créme freche meg Schmand vagy savanyú tejszín, viszont ahogy most megnéztem a nemzetközi receptoldalakat meg a Wikipediát, az se kerül bele). Csak majonéz, citromlé, mustár, és édes "pickle relish" (apróra kockázott, zöldfűszeres, édes uborkadarabok hagymával). De ez még nem remoulade, mert abba kerül más is.
2017. nov. 13. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

ma 07:46-os: elöször is tejföl igen sok helyen van, nemcsak MO-on !


Másodszr, amiröl írsz, az még mindig NEM TARTÁR, ahnem REMOULADE!!!!!

2017. nov. 13. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
13%

Utolsó: akkor tanulmányozd a Magyar Élelmiszerkönyvet, légy szíves, a mi magyar tejfölünk speciális a zsírtartalmában és az elkészítési módjában (az oltóbaktériumok egyediek). Van smetana, van Schmand, van Créme Freche, van sour creme, van más zsírszegény tejfölszerűség, de egyik sem "tejföl", mert más baktériumkultúrákkal állítják őket elő és/vagy a zsírtartalmuk nem egyezik.


Tudod, nagyon jó tudni angolul legalább minimum szinten, mert akkor az interneten kinyílik előtted a világ. És nem, a tartármártás külföldi verzióiba nem tesznek "savanyított tejkészítményt", csak majonézből áll, kerül bele zöldfűszer, de még nem remulád.

2017. nov. 13. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A "magyar" tejfölhöz nem kell semmi különleges baktérium meg egyéb, hanem a közönséges tejet megaltatták és leszedték róla a tetején lévö zsírréteget - és EZ a tejföl.


Emellett képzeld el, TUDOK angolul, de attól még a zöldfüszerekkel kevert majonézes mártásnak remoulade a neve és nem tartár!

2017. nov. 13. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
74%
A magyarok által ismert tartármartas alapja a tejföl és a majonéz. Ennek a világon semmi köze a külföldön ismert tartar sauce-hoz, csak a neve hasonlít.
2017. nov. 13. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
18%

Akkor nézz utána a tartármártás eredetének angolul, légy szíves :) A tejfölben meg igenis vannak oltóbaktériumok. XD A Magyar Élelmiszerkönyv szerint :) Az meg nem hazudik.


A házilag készített tej meg magától oltódott be, mert régen nem pasztőrizálták és homogénezték a tejet és a benne természetesen jelenlévő tejsavbaktérium elkezdett dolgozni.


Nem fogom visszaadni a kedvedért se az élelmiszermérnöki, se a történelemtanári diplomámat. Ezt a kettőt nagyon jól tudom hasznosítani, ugyanis a különböző ételek és italok kialakulásának hátterét szoktam szabadidőmben kutatni.

2017. nov. 13. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Élelmiszermérnök és tortenelemtanar? 😁😁😁
2017. nov. 14. 05:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!