Tartarmartas majonez nelkul is finom?
ma 07:46-os: elöször is tejföl igen sok helyen van, nemcsak MO-on !
Másodszr, amiröl írsz, az még mindig NEM TARTÁR, ahnem REMOULADE!!!!!
Utolsó: akkor tanulmányozd a Magyar Élelmiszerkönyvet, légy szíves, a mi magyar tejfölünk speciális a zsírtartalmában és az elkészítési módjában (az oltóbaktériumok egyediek). Van smetana, van Schmand, van Créme Freche, van sour creme, van más zsírszegény tejfölszerűség, de egyik sem "tejföl", mert más baktériumkultúrákkal állítják őket elő és/vagy a zsírtartalmuk nem egyezik.
Tudod, nagyon jó tudni angolul legalább minimum szinten, mert akkor az interneten kinyílik előtted a világ. És nem, a tartármártás külföldi verzióiba nem tesznek "savanyított tejkészítményt", csak majonézből áll, kerül bele zöldfűszer, de még nem remulád.
A "magyar" tejfölhöz nem kell semmi különleges baktérium meg egyéb, hanem a közönséges tejet megaltatták és leszedték róla a tetején lévö zsírréteget - és EZ a tejföl.
Emellett képzeld el, TUDOK angolul, de attól még a zöldfüszerekkel kevert majonézes mártásnak remoulade a neve és nem tartár!
Akkor nézz utána a tartármártás eredetének angolul, légy szíves :) A tejfölben meg igenis vannak oltóbaktériumok. XD A Magyar Élelmiszerkönyv szerint :) Az meg nem hazudik.
A házilag készített tej meg magától oltódott be, mert régen nem pasztőrizálták és homogénezték a tejet és a benne természetesen jelenlévő tejsavbaktérium elkezdett dolgozni.
Nem fogom visszaadni a kedvedért se az élelmiszermérnöki, se a történelemtanári diplomámat. Ezt a kettőt nagyon jól tudom hasznosítani, ugyanis a különböző ételek és italok kialakulásának hátterét szoktam szabadidőmben kutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!