Tartarmartas majonez nelkul is finom?
Tejföl, só, fehérbors, mustár, pici citromlé, ízlés szerint cukor. Ha egy tojássárgáját is keversz hozzá, még színe is lesz.
Én szoktam így majonéz nélkül elkészíteni a salátákat és finom.
Ha nem mesélem el, hogy nincs benne majonéz, nem is szoktak rájönni.
1-es vagyok
Annak az idiótának, aki lenullázott:
A kérdés az volt, hogy
"Tartarmartas majonez nelkul is finom?"
Mivel én kipróbáltam, mert a betegségem miatt nem nagyon ehetek sem olajat, sem zsiradékot, ezért bátorkodtam a kérdésre válaszolni.
Igen, finom!
Nyilván majonézzel finomabb, de nem ez volt a kérdés!
1!
En nem pontoztalak le, de érthető, ha valaki megtette : a tartarmartas alapja a majonéz. Ha az nincs benne, nem lesz belőle soha tartarmartas. Kb olyan, mint mondjuk csirkemell cordon bleu módra sajt nélkül, borjú Bécsi serteahusbol, vagy tiramisu mascarpone helyett vajkrembol
Kedves elsö válaszoló: ugyan nem pontoztalak le, de aki megtette, annak annyiban feltétlen igaza van, hogy a tartármártás fö összetevöje a majonéz, anélkül nem lehet tartárt készíteni.
Az általad említett ízesített tejföl lehet hasonló a tartármártásra, de sosem lehet az.
Ez olyan, mintha gyümölcslevest akarnál gyümölcsök nélkül készíteni, vagy rakott krumplit krumpli nélkül, csirkepörköltet csirke nélkül, stb.
1-es vagyok
Senkivel nem vitatkozom, mert nem a kérdésre válaszoltok.
Nyilván ahogy én is, a Kérdező is valamiért akadályoztatva a majonéz használatában, de egy hasonló ízt keres, ezért tette fel a kérdést.
Mindketten tudjuk, hogy jó benne a majonéz, de ha nincs, vagy nem lehet, akkor ezt kellene elfogadni és a legjobbat kihozni belőle.
Én nem magyarázom tovább, aki megérti az megérti, aki nem az nem, engem tovább nem érdekel.
Előttem szóló 75%-os, téged nem én pontoztalak le, ahogy senkit sem, mert eltérő főzési szokásokat nem szoktam lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!