Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Aki ivott már romlott (savanyú...

Aki ivott már romlott (savanyú) tejet lett valami baja tőle?

Figyelt kérdés
Ha igen milyen hamar jelentkeztek a tünetek?
2017. nov. 8. 22:26
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Nehany ora utan. Hasmenes a tunet.
2017. nov. 8. 22:32
 2/8 A kérdező kommentje:
4óra elteltével már jelentkezne tünet?
2017. nov. 8. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
lendületből befostam de nem egyből hanem 5-6 órával utána
2017. nov. 9. 00:06
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Minek iszol savanyú tejet? Én ki szoktam köpni...
2017. nov. 9. 02:29
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Aludttej. Ugy keszul, hogy egy poharba kiontesz tejet, valamivel letakarod pl egy kistanyerral, ott hagyod az asztalon szobahomersekleten, es varsz, amig "megromlik" - kb 3 nap mulva kanallal eheted. (Csak igazi tejbol keszul el!)

Es sok tejtermek "romlott" tej: tejfol (az aludt tej teteje) stb.

A hutoben megsavanyodott, lejart tejet viszont ne idd meg, hacsak nem akarsz par orat bezarkozva a wc-n tolteni. Fogyokuras fosatasnak nem jo otlet :)

2017. nov. 9. 03:33
 6/8 anonim ***** válasza:
81%

Csak az "igazi" tej savanyodik meg és lesz belőle egy idő után aludttej. Egyébként a savanyú tejből készül a túró.

Csak az fosik az aludttejtől, aki a rendestől is, mert - ha tud róla, ha nem - valamilyen szinten laktózérzékeny.

Az aludttej nagyon egészséges, tele van olyan baktériumokkal, amik az egészséghez fontosak.

Ellenben a "műtejek" nem savanyodnak, hanem keserednek, de azokat gondolom nem is iszod meg.

Ha savanyú tejet ittál, maximum hasmenésed lesz.

2017. nov. 9. 09:52
 7/8 piriiiii ***** válasza:
100%

Hát én csak néha belefutok egy rossz kortyba, de mivel nem vagyok sem hülye, sem mazochista, s az ízlelőbimbóim is egészségesek, valahogy elég egy korty és nem iszom meg azonnal az egész bögrével, dobozzal.

Ha mégse sikerülne valahogy sok korty után felfedeznem, hogy romlott tejet iszom, gondolom nem lenne több baj hasmenésen kívül, ami pár órán belül jelentkezne.

2017. nov. 9. 18:49
 8/8 anonim válasza:
85%
fostam
2017. nov. 10. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!