Rántott csirkemell rizzsel meddig áll el a hűtőben?
Figyelt kérdés
Vasárnap lett megcsinálva, de a napokban nem kivántam semmit és így 4 nap után szeretném megenni. Szerintetek meglehet még, nem lesz bajom tőle?
2017. okt. 19. 13:26
1/10 anonim válasza:
Huhh, ez már határeset, lehet, hogy jó, lehet, hogy nem. Nálunk ekörül szokott elkezdeni megromlani jóformán az összes étel, a rizs is. Ha többet van szobahőmérsékleten elkészítés után, akkor hamarabb, de máskor sem bírja 4 napon túl. A 4. nap nagy kérdőjel. Vizsgáld meg. Látás, szaglás, végső esetben ízlelés... A rossz ételen érezhető, hogy rossz, bár lehet, hogy érzékenyebb embernél ez máshogy van, annak a helyében inkább kidobnám már, pedig én nem szoktam ételt kidobni. De 4 nap sok, az egészségünk pedig fontos.
2017. okt. 19. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
A penészes, rothadó részeket vágd le, a keményebb rizsszemeket tedd langyos vízbe majd megmikrózod az egészet és voilá, kész az ünnepi ebéd!
2017. okt. 19. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Amikor egyetemista voltam, az egyik lakótársam vasárnap mindig egy heti adag kajával állított be, amelyeket az anyja szombaton meg vasárnap főzött. Ő még pénteken is megette a sült csirkecombot és semmi baja nem lett.
2017. okt. 19. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
1 nap után már csirke íze van
2017. okt. 19. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Ez már a 5. nap, én nem enném meg, főleg a rizst, az nagyon romlandó.
2017. okt. 19. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Alaposan melegítsd meg! Semmi bajod nem lesz tőle.
2017. okt. 19. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
4-es: egy csirkének milyen íze legyen, ha nem csirke?!?!?!? De az kezdettöl van neki, szóval ne írj hülyeséget.
3-a: a sült csirke meg a rántott csirke nem ugyanaz, a sült símán eláll egy hétig is, a rántott meg 2-3 nap után elkezdhet erjedni.
Kérdezö: ha van lehetöséged nagyon alaposan átforrósítani, akkor utána kóstold meg, ha romlott, az érezhetö az ízén meg a szagán. (Melegen jobban kiérzödik, ezért jo elöbb megmelegíteni és csak utána próbálni) A rizs meg ha romlani kezd, akkor nyálkás és büdös lesz.
De öszintén szólva én nem kísérleznék, mert igen valószínü, hoyg rossz.
2017. okt. 19. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát hidegen semmi rossz szag nem erződött nem is volt penészes a rizst megkóstoltam az jó volt. Aztán jól felmelegítettem és semmi különös nem volt, viszont ahogy megkóstoltam a csirkét fordult is ki a számból. Nem mondanám rá hogy romlott, de nagyon sós és állott hús íze volt vagy hogy mondjam, úgyhogy rendeltem inkább...
2017. okt. 19. 16:05
9/10 anonim válasza:
Nálunk minden kaja 2-3 napig ehető ☺ A rántott csirkét vasárnap készítem, aznap és hétfőn eszünk belőle, ha marad, akkor sajna ki kell hogy dobjam, macskának sem akarom adni, mivel szobacica, nehogy hasmenése legyen vagy ilyesmi.
Most pl. gyk közbe paradicsomos krumplit eszek tarjával, tegnap csináltam, hűtőben volt, ilyenkor még ugyanolyan finom. Holnap már kételkednék abban, hogy megenném e :D
Amúgy szerintem a vasárnap készített rántott csirke talán.. keddig lehet még finom? Bár én max. hétfőn eszem meg vasárnap után.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!