A kukoricakeményítő egészséges alternatíva a sűrítésre? Diétában vagy cukorbetegségben is alkalmazható?
Erről nyilván megoszlanak a vélemények. Diéta kérdése, belefér-e. Az enyémbe nem, bár elég laza vagyok, de akkor inkább más keményítőt használok, a kukoricát túl sokan bírálják, szükségem nincs rá, akkor inkább hanyagolom.
De nem akadnék ki, ha valamiben lenne meg ilyesmi...
A kukoricakeményítő is gyorsan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, nem egészséges, cukorbetegségben, vagy ha fogyni akarsz, nem javasolt.
Alacsonyabb glikémiás indexű alternatíva lehet sűrítésre például a tápiókaliszt, a nyílgyökérliszt, a zöldbanán liszt, az útifű maghéj-liszt, a lenmagliszt. Vagy ha a főzeléket saját magával sűríted: a nagyon kevés vízben (még inkább saját levében) megfőtt-megpárolt zöldség kb. felét kiveszed, leturmixolod, visszakevered.
# 5/6
Főzelékről itt nincs szó, gondolom szószokhoz, mártásokhoz kell a sűrítés. Igen, ez egy nagy probléma és nincs más megoldás mint a keményítő. A főzelék mellesleg egészségtelen szóval eleve nem ajánlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!