Ez csak szerintem átverés? Nektek ez mennyire fér bele? (Csipkebogyó lekvár a Lidl-ből. )
Itt a kép a megvásárolt lekvárral együtt:
Vagy itt a 45. oldalon:
Tehát az újságban az van, hogy 100% csipkebogyó, és hogy csipkebogyó lekvár. Ehhez képest van benne cukor (+ pektinek, csipkebogyólé és citromsav is), ill. a neve sem lekvár, hanem csipkebogyó kenhető gyümölcskészítmény, valamint az üvegnek is más az alakja, mint az újságban. De ami a leginkább zavar, hogy cukor van benne. Lehet, hogy ők a 100 g gyümölcs/100 g-ot értik 100%-nak? Ki mennyire érzi ezt átverésnek? Ha a boltban szembesülsz vele, hogy nem pont ugyanazt kapod, mint amit ígértek, mit csinálsz? Megveszed vagy otthagyod?
Az ilyen átkozódó hozzászólásokat csak be kell jelenteni (10-05 20:52, 10-05 20:50 stb.), a moderátorok elvégzik a takarítást.
Nincs nagy bevásárlási tapasztalatuk itt sokaknak, az akciós újságban simán meg szoktak jelenni régebbi, már elavult képek a termékekről, de simán olyan is előfordul, hogy egy polcra kerül ki ugyanabból a termékből két teljesen más dizájn, erre egy friss példa: most vezeti ki a Sió a "frissen préselt" sorozatából a "+2,5 dl lett - maradhat?" feliratú dobozokat és egyszerre lehet kapni ezeket az újakkal. Vagy ahogy az a német láncokban sokszor előfordul, ugyanazt a terméket máshonnan kezdik rendelni, pl. addig egy lengyel gyár készítette, de elfogyott a csipkebogyója, most egy német fogja készíteni, de annak meg más üvege van. Gyakori az ilyen, persze elbizonytalanodhatunk, ha amúgy nem vásároljuk régóta az adott cuccot, de ilyen esetben az eladók segíthetnek.
Én amúgy valószínűleg nem lennék képes megenni egy cukor nélkül készülő hecsedlit, hiszen annyira savanyú, az édesítőszer meg szerintem csalás és az ízén is ront. De én is gyakran készítek lekvárt és és sok ismerősöm is, és a tapasztalat az, hogy a cukron és egyéb édesítő alkalmatosságokon kívül is van élet. Álmatlan éjszakáidon relaxálhatsz a lekvárt kevergetve a tűzhelyen és simán összesűrűsödik az cukor és adalékok nélkül is és lesz finom lekvár az édesebb gyümölcsökből. Bár tegyük hozzá, hogy én jól alszom és ez a lekvárjaim cukortartalmán is meglátszik. :)
Egyébként nem minden szilvafajta alkalmas a cukor nélküli befőzésre, de itt legtöbben arra a sűrű feketére gondolnak, ami tömegének háromnegyedét elveszíti főzés közben és hát így valóban elhagyható a cukor, az édessége meg változik attól függően, milyen volt a nyár.
Én nem látok ellentmondást a lekvár leírásában és a hirdetményben, bár néha keverik a szezont a fazonnal a százalék meghatározása terén, mert 100 g lekvárban már nem 100 g a gyümölcs, hanem a gyümölcs kiindulási mennyisége volt 100 g, természetes, hogy az most kevesebb, így fér mellé a cukor, pektin és kutyafüle. De persze értelmezhetjük úgy is, hogy nincs benne másfajta gyümölcs. Én pont a lekvárkészítési tapasztalataimból kiindulva inkább az újság által hirdetett 100%-ban kételkednék, s gyanítanám, hogy nem azt jelenti, hogy csak csipkebogyó van az üvegben, mert nem tudom elképzelni, hogy lehetne a csipkét önmagában lekvárosodásra kényszeríteni úgy, ahogy lehet a szilvát, barackot, málnát, epret, satöbbit a már említett álmatlan éjszakákon.
Ha az, akinek vetted, szereti a csipkebogyót és a cukor sem zavarja, nem lennék csalódott a helyedben, hiszen aki a csipkebogyó lekvárt szereti, egészen biztos, hogy a cukros változatra gondol. A lekvár összetételéből ítélve valószínűleg jó minőség, nincs benne színezék, aroma és a gyümölcstartalma is elég jó, a csipkebogyótól érthető módon nem várható el olyan arány, mint a lédús gyümölcsöktől, hogy több száz gramm kiindulási mennyiség legyen a végső 100 grammban.
Még egy friss példa arra, hogy milyen eltérő lehet ugyanaz a termék: a Natumi zabital is most váltott dizájnt, de az interneten található termékfotók 99%-a még a régi:
Miközben a boltban már ezt kapod:
Teljesen UGYANAZ a két termék, tökéletesen KÜLÖNBÖZŐ csomagolásban. Hol van ehhez képest egy más színű kupak? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!