Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Fűszerek: minőségüket rontó...

Fűszerek: minőségüket rontó tényezők?

Figyelt kérdés
valaki segítene?

##fűszerek
2017. szept. 21. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Alapvetően a szárított fűszereket száraz, hűvös helyen kellene tárolni, olyan üvegben, ami nem ereszti át a fényt.

vagyis, a nedvesség,(magas páratartalom ) a túlzott fény sokat ront a minőségen.

2017. szept. 21. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
51%
zokszigén
2017. szept. 21. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Ma már kaphatók olyan (teljesen hétköznapi fűszerek ), amelyek légmentesen visszazárhatóak.

Úgy kell felvágni, hogy a simítózár ne sérüljön meg, és akkor normálisan vissza lehet zárni a zacskót.

De sokan vannak, akik szeretik kedvenc fűszertartójukban tárolni fűszereiket, arra az első válasz a megoldás.

2017. szept. 21. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Ha autóút mellett termett, benzingőzös helyen.

2. Ha olyan talajban termett, amit előtte sok műtrágyával kezeltek.

3. Ha permetezték.

4. Ha a szárítás gyorsítására vegyi eljárásokat alkalmaztak.

5. Ha nem szakszerűen szárították, és kicsit berothadt közben.

6. Ha nem megfelelően csomagolják, egy idő után elillannak az aromák.

2017. szept. 25. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!