Fűszerek: minőségüket rontó tényezők?
Alapvetően a szárított fűszereket száraz, hűvös helyen kellene tárolni, olyan üvegben, ami nem ereszti át a fényt.
vagyis, a nedvesség,(magas páratartalom ) a túlzott fény sokat ront a minőségen.
Ma már kaphatók olyan (teljesen hétköznapi fűszerek ), amelyek légmentesen visszazárhatóak.
Úgy kell felvágni, hogy a simítózár ne sérüljön meg, és akkor normálisan vissza lehet zárni a zacskót.
De sokan vannak, akik szeretik kedvenc fűszertartójukban tárolni fűszereiket, arra az első válasz a megoldás.
1. Ha autóút mellett termett, benzingőzös helyen.
2. Ha olyan talajban termett, amit előtte sok műtrágyával kezeltek.
3. Ha permetezték.
4. Ha a szárítás gyorsítására vegyi eljárásokat alkalmaztak.
5. Ha nem szakszerűen szárították, és kicsit berothadt közben.
6. Ha nem megfelelően csomagolják, egy idő után elillannak az aromák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!