Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért gyártanak most mindenfél...

Miért gyártanak most mindenféléből és íírják rá, hogy x%-al kevesebb cukor stb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy reklám, csak azt nem értem, pl. a Nesquick 30 évig miért tett bele direkt cukrot, mostmeg ráírja büszkén hogy 30%-al kevesebb cukor?

2017. szept. 13. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Ahogy a kedves vevő aktuális hisztije kívánja!
2017. szept. 13. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
55%

Mert mostanában lett divat a nagy egészségmánia, eddig nem sokakat érdekelt. Persze az senkit nem zavar, hogy milyen egyéb szerekkel töltik meg a kivont 30% cukor helyét.

(-val, -vel rag)

2017. szept. 13. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
49%

Biztos van, aki ettől boldogan megveszi.


A neszkuvik mindig is tett bele cukrot és fog is, sok változás nincs. Kakaót is tehetne bele, de azt alig tartalmaz a cucca.


Nekem a 30%-kal kevesebb cukor is túl cukros, én különösen nem értem meg az ilyesmit.

2017. szept. 13. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
65%

Igazi sutyerák hozzáállás az első két válaszolótól. Komolyan mint a 90 éves nyuggerek akik nyomják a "bezzeg az én időmben" mantrát.


Pár évtizede még mindenki dohányzott, tele voltak füstölve az éttermek, repülők, munkahelyek. Aztán szépen lassan rájött a tudomány és az embereknek leesett hogy ez nem igazán jó, nagyon veszéyes, sok ember halálát okozza, ezért ma már korlátozva van hogy leglább a zárt terek ne legyenek telefüstölve.


A finomított cukor ugyan ez.Régen mindenki csak zabálta, mostanra világos hogy nincs rá szüksége a szervezetnek, csak bajt okoz. Az emberek egy része mára tudatosan próbálja kerülni, ehhez pedig alkalmazkodnak a gyártók.


Manapság az elhízás, a cukorbetegség az eget verdesi, semmi baj nincs azzal ha az ember tudatosan próbál egészségesen étkezni. Persze vannak olyanok mint az 1-2 válaszoló akiknek ez csak "divat" meg "hiszti", hát egészségükre.

2017. szept. 13. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

ezt én értem, sőt le is írtam, hogy ismerem a divatot

a kérdésem az lett volna, hogy miért raktam bele és sok minden másba cukrot régen? és egyébként érdekel az is, hogy a cukor helyett most mit raknak bele ha nem kakaót?

2017. szept. 13. 16:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Mostmár fejlettebb az egész, ezért nincs olyan sok cukor.
2017. szept. 13. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Meg bevezették a "csipszadót". Például lekvárok (értsd: lekvárutánzatok) esetén több adót kellene fizetni, ha több lenne bennük a cukor, viszont ha nincs bennük annyi cukor, akkor...


Egyébként én nem vagyok teljesen cukorellenes, de túlságosan hozzá van az emberek szája szoktatva a nagyon édeshez. Ez olyan, hogy egyre csak növelni kell a cukortartalmát valaminek, hogy minél inkább édesnek érezzük. Pár hétre lemondtam a cukorról. Jó nagy kínszenvedés volt üresen inni a kávét. És azóta kevésbé cukrozom az italjaimat, mégis jóval édesebbnek érzem őket.

2017. szept. 13. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

Az előző hozzászóló merész lépést tett, én ezt hedonistán óvatosabban csináltam :D De évek után feleannyi cukrot sem igénylek (az is xilit, ami cukoralkohol, de végülis van benne felszívódó szénhidrát, ami végülis cukor, nem? csak nem tudom pontosan, miféle).


Sokkoló volt hallanom volt egyszer, sok éve, hogy az átlagember mennyi cukrot használ egy héten (bár való igaz, feldolgozott ételekben is sok van). Ha használnak is, azért olyan bődületesen sokat talán mégsem kéne. Mivel nekem egy kis csokitortában (5 tojásos piskóta, krémmel) nekem határozottan túlédesítve van kb. 5 dkg cukornak megfelelő édesítő, ezt nem teljesen értem. Bár tuti vannak sütik, amikbe több kell, de olyat talán nem kell naponta enni, cukros reggeli, kávé, tea, sütik mellett...

Bizonyos ételeket sokan túlzásba visznek, a cukor és a liszt is ilyen (a színétől függetlenül). A kiegyensúlyozott táplálkozás nem az, hogy hol cukros, hol sós péksütiket tolunk minimális egyébbel.

2017. szept. 13. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
54%

Nyolcas: a hetes vagyok, gratula. Én is xilittel meg eritrittel édesítek olykor. Főleg, ha süteményt sütök (azt is inkább hajdinalisztből, vagy hajdina-tönkölyliszt keverékéből, a piskóta meg a palacsinta jól működik hajdinával). Viszont ezekkel a cukoralkoholokkal is csínján kell bánni. Nem véletlen, hogy a rágógumigyártók xilitet tesznek a rágókba, hogy megölje a szánkban a baktériumokat. No, a xilit meg az eritrit ugyanígy hazavághatja a bélflórát is. Szóval tényleg csak módjával.


A teába például sztíviát és kevés cukrot teszek. A kevés cukor elnyomja a sztívia mellékízét és kiegyensúlyozza a sztívia "másképp édes" tulajdonságát.

2017. szept. 13. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!