Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem erős ma már semmi?

Miért nem erős ma már semmi?

Figyelt kérdés
Például tegnap egy másik helyen vettem savanyúság cseresznye és hegyes paprikát.-semmi ereje.A megszokott zöldségesemnél ha veszem,- semmi ereje, pedig erősnek árulják,tudom hogy nem ők tehetnek róla.Másik zöldségesnél nyers hegyes erős paprika, bogyiszlói paprika semmi ereje.Régen gyerek koromban otthon a kertben a fehér paprika olyan erős volt, hogy csak úgy köpködtük, mert akkor még nem bírtam az erőset.Most meg évek óta nem ettem igazi erős paprikát sem savanyúságban, sem nyersben. Miért nincs ma már ereje semminek?

2017. aug. 26. 19:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A paprika termesztésében keresendő a hiba.

1.. nem várják meg ,hogy teljesen beérjen

2.. túlöntözik.

3.. nem ellenőrzött minőségű vetőmagot használnak.

A legnagyobb és leggyakoribb hiba a túlöntözés, a túlzott mennyiségű víz hatására a paprika sejtjei fellazítod, ezért enyhébb ízűvé válik.

Ha túl korán leszedik nem tud kifejlődni a fajtára jellemző íz.

2017. aug. 26. 21:35
 12/15 anonim ***** válasza:
Közben a fél világ kapszaicin függő lett, a korábban erősnek érzett paprikáink meg sehol nincsenek az őrült sokszázezer/millió szkóvilles cuccokhoz képest. Plusz, ha dohányzol, akkot erősen romlott az ízérzékelésed is azóta.
2017. aug. 27. 00:15
 13/15 anonim ***** válasza:

A "csípős" nem íz!!!

Nem tudom neked mi a megfelelően csípős, én remek zöldpaprikákat és bogyiszlóit szoktam venni, több helyről is.

2017. aug. 27. 09:26
 14/15 A kérdező kommentje:
#12-nem dohányzom,soha nem is dohányoztam.
2017. aug. 27. 09:38
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is inkább a nemesítés miatt van így. Anyós a húslevesbe korábban csak egy hegyes zöldpaprikát tett, utána ha valaki akart, még nyomhatott a levéből a tányér levesbe, annak volt ereje. Most meg 6-7 féle paprikával készíti a levest, hogy hátha az egyiknek lesz ereje, de többnyire egyiknek sincs.
2017. aug. 27. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!