Ti mit szoktatok venni? Zsemlét/kiflit/kenyeret, és hány nap múlva dobjátok ki, ha marad? Melyik éri meg jobban szerintetek?
Én eddig zsemlét és kiflit vettem, mert a kenyér már 2-3 nap után esett széjjel, száradt, nem volt finom. Ráadásul mindig maradt belőle és ki kellett dobni.
De rájöttem, hogy jobban megéri SZELETELT kenyeret venni, mert:
1. A Zsemléből/kifliből 2 darab kell legalább,
Ha CSAK vacsorára eszel 200 Ft (20 Ft/db).
Ha reggelire is +200
Ha ebédre is +200.
Tehát 600 ft-ot fizetsz 5 napra.
2. 5 nap alatt többször is el kell menned a boltba, ha nem szeleteltet veszel.
3. A szeleteltet 1x megveszed, és 5 napig fogyasztható
4. A szeletelt kenyér 170 Ft/csomag
4. Nem számoltam meg pontosan, de 20-nál is több pirítós méretű kenyeret tartalmaz 1 csomag.
5. Nem kell bajlódni a szeleteléssel és a morzsákkal (ami vágás közben hullik össze vissza a sima kenyérnél). Csak kiveszed és eszed, vagy berakod a kenyérpirítóba és kész is a pirítós 1 perc alatt.
Nekem szerencsém van ilyen szinten, mert kb 30 méterre
az utcában szemben van egy pékség mintabolttal. A kif-
lijük (25 ft) és a zsemle (19ft) is ehető. Csak annyit
veszek, amennyit meg is eszek, ha kellene még, csak
átszaladok :)
Általában magvas zsömle amit veszek, Sparban vagy Pennyben
Kenyeret ritkán eszek
Nem eszem kenyeret.
A párom meg magvas Coop prontos magvas bucit kap többnyire, vagy ha Migrosban van friss zsömle. Ezek (főleg a buci) még másnap-harmadnap is puhák).
Nem veszek már, csak nagyon ritkán, mert pocsék ízük van, főleg a szeleteltnek. Rendkívül silány minőségűek.
Olvastad már mennyi összetevője van???
Ha veszek is kenyeret, akkor általában hagyományos módon készültre esik a választásom, csak sajnos kevés helyen kapni.
Időnként pedig sütök én, de akkor is csak zsömlét/kiflit.
Nagyon ritkán eszem pékárut,ha mégis akkor én csinálom vagy ha lusta vagyok akkor az aldiban megveszem a ch csökkentett kenyércipőt,ami ugyan közel 400 ft de nekem egy hétig elég.
Nem a témához kapcsolódik de muszáj megemlítenem.
Itt is kiütközik,hogy az "egészséges életmód drága" mítosz.
Én 90%-ban minden reggel zabot eszek, aminek kilója 500 ft és egy hónapra elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!