Miért van az, hogy a világ legelitebb, legínyencebb francia sajtjai olyan büdösek, mint egy két hete mosatlan segg?
Amiért a magyar pálpusztai.
Hasonlóan vannak érlelve, és a valódi ínyencek ezt értékelik.
De a kb. 480 féle francia sajt közül csak néhány ilyen van.
Te melyikeket kóstoltad, hogy ez az általános véleményed?
Vannak olyan sajtok is, amiben szó szerint nyüzsögnek a sajtkukacok, mégis van rá kereslet.Oltóanyagtól, érlelési hőmérséklettől, érlelés hosszúságától is sok minden az a tényező, ami befolyásolja a sajtok érettségét.
És bizony a legjobb sajtoknak fantasztikus illatuk van.
Pusztán ízlés dolga, én pl sajtimádó vagyok, és mindenféle hasonlat nélkül imádom az ízletes - jó, legyen büdös- sajtokat.Mindegyiknek meg van a maga jellegzetessége, amiért szeretjük.
Van olyan ember is, aki az íztelen,szagtalan tökfőzeléktől is hányni tud, hát neki nem ajánlanám ezeket a sajtokat.
UI: azért az izgő-mozgó kukacosig én sem mennék el:)
Igen, láttam ilyen kukacos sajtot Korzikában.
Én sem kóstoltam meg, bár nagyon szeretem a különböző sajtokat (a "büdöseket" is, mint pl. a munster vagy a maroilles), de a helybeliek teljes természetességgel ették.
Tudod mit?
Nekem nem a jóízű - bár kissé erős illatú - sajtoktól lesz hányingerem, hanem az ilyen "értelmes" válaszoktól és az írójuktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!