Sauternes vagy a tokaji aszú a világ legjobb édesbora?
Egy bergeraci haverom szerint a Tokaji, de csak a minőségi 6p. Hát én meg azt mondom, hogy nekem sok rossz Tokaji emlékem van. Azonos ár kategóriában alacsonyabb áron, 2-5 ezres kategóriában a francia, 9-15 ezres kategóriában a Tokaji. Persze ez csak egy vélemény. És mint minden egyéni vélemény üldözött itthon :)
7 szőlőnek az 5pje is fantörpikus. Tokaj kereskedőháztól jót még nem kóstoltam. Disznókő ízlik. A gondom, hogy túlzottan kénes némelyik.
Mondjuk keress már 6p-os aszút a 2-5 ezres kategóriában :) Meg úgy általában, szerintem a világ legjobb édesborát nem ebben a kategóriában kell keresni.
Amúgy a kérdésre válaszolva:
"Sauternes vagy a tokaji aszú a világ legjobb édesbora?"
Igen, pontosan. Sauternes, vagy Tokaj adja a világ legjobb édesborait.
Amúgy, ha Tokaj, a Disznókő valóban jó volt egynek. De még mellé:
- Szepsy István (alap)
- Balassa István
- Demeter Zoltán
- Homonna Attila
- Gizella pince
- Kikelet pince
- Bott pince
- Királyudvar
- Höldvölgy
A teljesség igénye nélkül (!) valami ilyesmi egy kóstolásra érdemes termelőlista. Nyilván nem a Tokaj kerház alapján fogjuk megismerni Tokaj-t, meg a tokaji borokat...
Állami pénzből működő nagyvállalat, ami most ráadásul elküldte dolgozói nagy részét. Már a Tokaj kerház. A boraik minősége egészen eddig minimum kétes volt... Most nagy újítások zajlanak, felvették Áts Karcsit főborásznak, Balassa Istvánt főszőlésznek, tehát nagy sztárokat igazoltak le - valószínűleg stabilabb, jobb is lesz a minőség. De az új cél is csak egyen-technoborok gyártása, szóval az izgalmas, egyedi tételeket továbbra sem náluk kell majd keresni.
Az Oremus korrekt borokat dob piacra, korrekt áron.
Mojjo félre értesz. Tokaji volt a kérdés és nem 6p. És Tokajit lehet kapni 400 / literért is.
Puszi!
Kedves egyes/hatos hozzászóló!
Nem, nem, te értetted félre a kérdést, nézd csak meg újra. Nem a tokaji borokról és a franciákról kérdezett úgy általában, hanem a világ legjobb édesboráról. Namost az nem egy 2-5 ezres, de nem is egy 9-15 ezres kategóriában keresendő, főleg nem 400 Ft/literben.
A kérdés szempontjából viszont egy-egy jobb 6p aszú azért releváns lehet, de még inkább aszúesszenciák/esszenciák.
Kedves kérdező!
Azért tolja az állam a Kerházba rendesen a pénzt. Csak nem a dolozók megtartásába. De amúgy, hogy a vidék számára is pozitívat említsek: a szőlőfelvásárlási árak szépen emelkedtek.
"Sauternes vagy a tokaji aszú"
Olvasni sem tudok. Bocsánat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!