Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Sauternes vagy a tokaji aszú...

Sauternes vagy a tokaji aszú a világ legjobb édesbora?

Figyelt kérdés
MI magyarok persze a sajátunkra esküszünk, de a világ maradék részén, hogy gondolkodnak erről a bort szerető, ismerő emberek?

2015. dec. 16. 19:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy bergeraci haverom szerint a Tokaji, de csak a minőségi 6p. Hát én meg azt mondom, hogy nekem sok rossz Tokaji emlékem van. Azonos ár kategóriában alacsonyabb áron, 2-5 ezres kategóriában a francia, 9-15 ezres kategóriában a Tokaji. Persze ez csak egy vélemény. És mint minden egyéni vélemény üldözött itthon :)

7 szőlőnek az 5pje is fantörpikus. Tokaj kereskedőháztól jót még nem kóstoltam. Disznókő ízlik. A gondom, hogy túlzottan kénes némelyik.

2015. dec. 19. 13:23
 2/17 Mojjo ***** válasza:
53%

Mondjuk keress már 6p-os aszút a 2-5 ezres kategóriában :) Meg úgy általában, szerintem a világ legjobb édesborát nem ebben a kategóriában kell keresni.

Amúgy a kérdésre válaszolva:

"Sauternes vagy a tokaji aszú a világ legjobb édesbora?"

Igen, pontosan. Sauternes, vagy Tokaj adja a világ legjobb édesborait.

2015. dec. 21. 15:55
 3/17 Mojjo ***** válasza:
100%

Amúgy, ha Tokaj, a Disznókő valóban jó volt egynek. De még mellé:

- Szepsy István (alap)

- Balassa István

- Demeter Zoltán

- Homonna Attila

- Gizella pince

- Kikelet pince

- Bott pince

- Királyudvar

- Höldvölgy

A teljesség igénye nélkül (!) valami ilyesmi egy kóstolásra érdemes termelőlista. Nyilván nem a Tokaj kerház alapján fogjuk megismerni Tokaj-t, meg a tokaji borokat...

2015. dec. 21. 15:59
 4/17 A kérdező kommentje:
Ez a tokaj kerhaz, mindenkinek a bogyeben van! Miert is? Oremus pinceszet?
2015. dec. 21. 16:28
 5/17 Mojjo ***** válasza:

Állami pénzből működő nagyvállalat, ami most ráadásul elküldte dolgozói nagy részét. Már a Tokaj kerház. A boraik minősége egészen eddig minimum kétes volt... Most nagy újítások zajlanak, felvették Áts Karcsit főborásznak, Balassa Istvánt főszőlésznek, tehát nagy sztárokat igazoltak le - valószínűleg stabilabb, jobb is lesz a minőség. De az új cél is csak egyen-technoborok gyártása, szóval az izgalmas, egyedi tételeket továbbra sem náluk kell majd keresni.

Az Oremus korrekt borokat dob piacra, korrekt áron.

2015. dec. 21. 17:26
 6/17 anonim ***** válasza:

Mojjo félre értesz. Tokaji volt a kérdés és nem 6p. És Tokajit lehet kapni 400 / literért is.

Puszi!

2015. dec. 21. 17:48
 7/17 A kérdező kommentje:
Pont emiatt kerdeztem, pont Ats Karoly miatt, o anno a wine&spiriten qrva magas pontot kapott ( talan a vilag legmagasabbat) valamilyen kategoriaban! Azert eleg fcuk, hogy pont egy allami ceg kuld el, egy qrvara elmaradott videken embereket, akarmire is hivatkozva, mert annak a max 300 embernek a beret es jarulekat nem birna el a kozponti koltsegvetes? Nagyobb hulyesegekre is van penz. Pont Keszthelyen vagyok es beszedbe elegyedtem egy kutyasetaltato holggyel, aki mint kiderult a BM szanatoriumban valami gore es, hogy a magyar bm-eken felul jarnak oda osztrak es nemetek is ( nem civilek, gondolom tuzoltok, rendorok, spionok) ezt mar nem akartam megkerdezni, de meg az is lehet, hogy a szallas ingyen van nekik, barati orszagokkent! Na arra aztan van penz, az ementali nagysagu lyukakkal atszott koltsegvetresen!
2015. dec. 21. 17:55
 8/17 Mojjo ***** válasza:

Kedves egyes/hatos hozzászóló!

Nem, nem, te értetted félre a kérdést, nézd csak meg újra. Nem a tokaji borokról és a franciákról kérdezett úgy általában, hanem a világ legjobb édesboráról. Namost az nem egy 2-5 ezres, de nem is egy 9-15 ezres kategóriában keresendő, főleg nem 400 Ft/literben.

A kérdés szempontjából viszont egy-egy jobb 6p aszú azért releváns lehet, de még inkább aszúesszenciák/esszenciák.

Kedves kérdező!

Azért tolja az állam a Kerházba rendesen a pénzt. Csak nem a dolozók megtartásába. De amúgy, hogy a vidék számára is pozitívat említsek: a szőlőfelvásárlási árak szépen emelkedtek.

2015. dec. 21. 19:35
 9/17 anonim ***** válasza:

"Sauternes vagy a tokaji aszú"

Olvasni sem tudok. Bocsánat!

2015. dec. 23. 03:09
 10/17 Mojjo ***** válasza:
Semmi gond, bárkivel előfordul :D És végül a 0,75-be mentetek? :)
2015. dec. 23. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!