Ti mennyit pazaroltok otthon? Mi/Mik azok amik a legtöbbször megmarad és ki kell dobni/kutyának odaadni?
Nem pazarlunk, csak néha megromlik pár dolog, mert nem mindig sikerül úgy sakkozni a főzéssel és evéssel ahogy pont klappolna...
- Alapanyag szokott néha megromolni. Pl. néha egy saláta, néha egy uborka, néha a gomba... Szóval inkább zöldségek, ha nem rögtön használjuk fel, mert épp van még más...
Illetve a kenyér szeret hamar penészedni... Nem sokszor fordul elő, de néha igen...
- Főtt kaják még ritkábban romlanak meg nálunk. Elég jól kiszámítom, hogy mikor mennyit főzzek. Csak ha épp valaki nem eszik otthon, vagy közbe jön valami máshol kajálás, valami cukrászda, stb. ami miatt kimarad 1-1 otthoni kajálás, akkor néha a tovább álló kaja már nem biztos, hogy jó marad... De ami elromlik, azok csak kisebb maradékok szoktak inkább lenni.
Kutyánk most nincs, ezért különösen ügyelünk, hogy ne legyen sok maradék...
Lehetne az alapanyagromlás megelőzés érdekében csak akkor vásárolni, ha már tényleg kell valami... De amilyen drága minden, jobb akkor vásárolni, ha akció van, mert olcsóbban megvéve, ha lesz is egy-két selejtezés, még mindig jobban kijövünk anyagilag...
10-esnek igaza van! A madarak (galambok stb.) bélgyulladást kapnak a kenyérféléktől, mivel az nem rostos, így nem tudja a szervezetük a zúzába továbbítani...
Egyébként én is megveszem a kenyeret, és már napokra porciózva rakom a fagyóba azt, ami 2-3 nap alatt biztosan nem fog elfogyni.
Kaját sem dobok ki, vagy megy a fagyóba = jó lesz máskor is, vagy már másnap valami máshoz felhasználom, de még az sem tragédia, hogy 2 egymást követő napon ugyanazt a kaját eszem.
Semmit, ugy fozok, meg fagysztok is le.
Ha pl. megszikkad a kenyér (ez gyakoribb), akkor melegszenya, pirítós, vagy bundásra készitem. :)
Én általában félbevágott citromokat, megkeményedő sajt-darabokat, 1-2 szelet bebarnult sonkát szoktam kidobni, de az is előfordul, hogy optimistán több gyümölcsöt veszek, mint amennyit végül megeszem, így pár alma, neadjisten eper is a kukában végzi néha.
A kajamaradék általában elfogy másnap, de ha nem, akkor kidobom, ugyanis egyrészt a mélyhűtőm nagyon kicsi, másrészt nem vagyok nagy híve a távoli múltból érkező kiolvasztott ételeknek. Régen amikor nagyobb hűtőm volt, csináltam, de a 90%-ához végül soha nem nyúltam, fagyasztva dobtam ki a többségüket több hónapos őrizgetés után...
Köszönöm a sok választ, hasznos volt mindegyik! Nem értem miért kell lepontozni a másikat egy ilyen témában.
Lehet,hogy a pazarlás nem a legmegfelelőbb szó volt,nyilván senki nem szeret pazarolni de sajnos sokszor van,hogy megmarad ez az.
Nálunk legtöbbször alapanyagok, de van,hogy főtt étel is. A pékáruról nem is beszélve.
A fagyasztás mindenre jó, és ha kicsit odafigyelsz - nem úgy, ahogy az egyik válaszoló írta, hogy csak gyüjtögette utána meg kidobta az ételeket -, mindenre ráírod, hogy mi van a csomagban és mikori, akkor nemhogy a "pazarlást" szünteted meg, de saját magadnak is soakt segítesz spórolni pénzt is meg idöt is.
Ugyanis ha nem dobod ki az ételt, akkor nem "dobod ki" a pénzt sem, amibe kerül, másrészt ha netán valamiért szükösebb a kajapénz, akkor van tartalék, de ezen kivül nem kell mindig fözni, mégis van jó ízü fött étel.
Nálunk a gyerekek nagy kedvence, amikor "maradék"napot tartunk, azaz a lefagyasztott ételekböl mindegyik azt választhat magának, amit akar, és akár mindenki más-mást tud enni, gyakorlatilag külön munka és idöráfordítás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!