A kenyér összetevőinek 2017. júniusi szigorítása hogyan hat a kenyér árára? Betartják -e ezeket a pékségek tapasztalat szerint? Változott -e a kenyér íze azóta?
2017. júl. 12. 10:59
1/5 anonim válasza:
Általában nem tudom. Teljes kiőrlésű kenyeret 5%-os tkl tartalommal olcsóbban ki lehet hozni, mint 60%-os kivitelben. Vagy eltűnik a kenyér, vagy átnevezik, vagy drágább lesz.
Közeli pék a középsőt választotta. A teljes kiőrlésű kenyeret most teljes kiőrlésű jellegűnek írja.
(Láttam baromfivirslit rudacskának írva, hasonló okból)
2/5 anonim válasza:
Alapból egy csomó pékséget nem is érintett, mivel ők eddig is olyan kenyeret sütöttek ami megfelel az új előírásoknak. Leginkább az ócska pékeknél van változás és drágulás, akik pár gramm graham lisztes kenyeret már graham kenyérként árultak vagy minimális rozsliszttel és maláta szÍnezékkel készült sz...rt rozskenyérnek.
3/5 A kérdező kommentje:
"Teljes kiőrlésű kenyeret 5%-os tkl tartalommal olcsóbban ki lehet hozni, mint 60%-os kivitelben. "
- Ezt hogyan érted?
2017. júl. 12. 14:03
4/5 anonim válasza:
Úgy, hogy eddig arra a kenyérre is rá lehetett írni, hogy teljes kiőrlésű, amelyben csak 5% volt az ilyen liszt, a többi pedig fehér liszt. Most legalább 60% kell, s a teljes kiőrlésű liszt drágább.
5/5 A kérdező kommentje:
tkl - teljes kiörlésű liszt ez nem volt meg oks.
2017. júl. 12. 14:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!