Miért drágább a teljeskiőrlésű kenyér? Logikailag a teljeskiőrlésű liszt olcsóbb kell, hogy legyen, mert kevesebb munkával és veszteséggel lehet elő állítani.
Első,nyilván nem értesz nagyon a biológiához ha nem jut el az agyadig, hogy a gabonáknál az ásványi anyagok, rostok 90%-a a héjban/korpában található, tehát igenis hasznos a szervezet számára. Épp az a folyamat a természetellenes, hogy minden jótékony anyagot eltávolítunk a gabonából és fehér liszt formájában porrá őröljük :/
Kérdező: azért, mert kisebb rá kereslet és mert a magasabb zsírtartalma miatt jóval hajlamosabb az avasodásra, tehát rövidebb ideig tárolható és több odafigyelést igényel, problémásabb.
Logikailag... :D A hónap poénja! XD
Mondjál már valamit
(nem államilag szabályozott árat, vagy extrém piaci versenyt)
ahol az árképzésnek bármi köze lenne az előállítási költséghez!
Akármit, az egész bolygón , tökmindegy.
Na látod?
Ugye, hogy egy 300.000 ft-os telefont 15.000-ből raknak össze?
Meg egy 20.000 ft-os pulcsi 740 ft-ba kerül?
Az ár mindig annyi, amennyit a megcélzott vásárló közönség hajlandó érte fizetni.
Jó reggelt kívánok, üdv a valóságban, mátrixból kilépett barátom! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!