Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a majonéz és a...

Mi a különbség a majonéz és a tartár között?

Figyelt kérdés
És ha nem a tejföl, az a tartár, akkor minek nevezik azt a mártást, amikor a majonézhez tejfölt adunk?
2017. júl. 6. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
A tejföl.
2017. júl. 6. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Majonéz: tojássárgája és olaj keveréke, Ha ehhez tejfölt ( mustárt, citromlét, borsot, fűszereket stb.) adnak, akkor lesz tartármártás.
2017. júl. 6. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
A tartár, az majonéz, tejföl, mustár, só, bors, citromlé vagy fehérbor, és porcukor keveréke.
2017. júl. 6. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Szóval a majonéz az CSAK olaj és tojássárgája? Ha már ízesítjük, akkor tartár?
2017. júl. 6. 23:19
 5/10 anonim ***** válasza:
28%

Nem :D

A tejföltöl lesz tartár, csak itt mindenki idióta

2017. júl. 6. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Carragher_x ***** válasza:
70%

Majonéz: tojássárgája, olaj, citromlé, mustár és egyéb fűszerekkel ízesített mártás.


Tartár: majonéz alapú mártás hagyományosan főtt tojássárgájával és snidlinggel. Emellett számos egyéb variációja is van pl kapribogyóval, uborkával, petrezselyemmel. Ami viszont az összes variációban közös, hogy az égvilágon semmi köze a kádári tejfölös-cukros majonézes mártáshoz. A tartár lényegében zöldségek/fűszerek hozzáadásával (esetleg a majonéz saját összetevőinek jobban hangsúlyozásával) ízesített majonéz. Nem tejfölös verzió pedig nagyon nem ez. (Ettől függetlenül az is finom, csak nem tartár.)

2017. júl. 7. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Carragher_x ***** válasza:
39%

"Nem tejfölös verzió"

*A tejfölös verzió

2017. júl. 7. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
A tartár majonéz és tejföl keveréke.
2017. júl. 7. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves Carragher_x, köszönöm a részletes választ. Már csak két kérdésem van.

1. A tejfölös verziót minek nevezzük? Gondolok itt a jó öreg majonézes krumplira. Egyértelmű, hogy abban nem majonéz van, nekem legalábbis tejföl nélkül túl száraz lenne, de akkor mi?

3. Miért kell mindent túlpolitizálni? Mi köze van Kádárnak a majonézhez? Nem mondod, hogy az MSZMP VII. kongresszusán, 1959-ben hoztak egy döntést, hogy mától tejfölt kell a majonézbe tenni, egyrészt a párthoz való hűségünk bizonyításaként, másrészt ezzel is csapást mérve az imperializmusra.

2017. júl. 7. 12:17
 10/10 Carragher_x ***** válasza:
48%

"A tejfölös verziót minek nevezzük?"

Nincs neki hivatalos neve, mivel mint látható teljesen tévesen tartármártásnak gondolja a többség:) De pl lehetne hívni tejfölös majonézmártásnak, lévén az.


"Miért kell mindent túlpolitizálni? Mi köze van Kádárnak a majonézhez?"

Ne keverjük össze a politizálást a tényközléssel. A majonézhez speciel semmi. A tartáros tévedés széles körű elterjesztése ugyanakkor a Kádár-korszakban történt, mégpedig az állam által uralt felületeken: újságok, szakácskönyvek, tv, majonézes flakon.

A kongresszusos poénodban egyébként az a legszebb, hogy nagy vonalakban igaz egy másik étel kapcsán:) Tudniillik a hortobágyi palacsinta a párt megrendelésére és akaratára létrehozott étel volt az egyik világkiállításra:D

2017. júl. 7. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!