A joghurtoknak miért jóval alacsonyabb a fehérjetartalma, mint a sajtoknak vagy a túrónak?
Figyelt kérdés
Miért van az, hogy egyes sajtfélék 100 grammjában akár 30-31 g fehérje is van, míg a joghurtokban csak legfeljebb 4-5 g?2017. jún. 13. 19:47
1/4 anonim válasza:
Mert folyékony, így nagyobb százalékát teszi ki a víz, ami nem fehérje.
2/4 A kérdező kommentje:
A joghurt folyékony? :D Az akkor valami nagyon elcseszett joghurt. A kaukázusi kefir az folyékony, de nem a joghurt.
2017. jún. 13. 22:25
3/4 anonim válasza:
Krémállagú, az kémiailag folyékonynak számít. Tudod, a magas víztartalom.
4/4 anonim válasza:
A sajt, túró úgy készül, hogy a tejből kicsapatják a fehérjét, utána szűrik, kicsorgatják belőle a vizet, így minden szárazanyag tartalom több benne, mint magában a tejben. A joghurt, kefir pedig úgy, hogy kicsapatás után nem szűrik, az eredeti víz és szárazanyag tartalom marad benne, gyakorlatilag pont olyanok az arányok, mint a tejben.
Gondolj a házi túrókészítésre. Először megalszik a tej, ez az aludttej, pont az van benne, mint a tejben, semmit nem vettél ki belőle. Ez olyan, mint a joghurt, vagy a kefir. Ezt beletették egy vászonzacskóba, és kicsöpögtették belőle a vizet, lett egy liter (aludt)tejből kb. 30 deka túró. A 30 deka túróban annyi fehérje maradt, ami az egy liter tejben volt eredetileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!