A lencse miért nem létezik üveges konzervként?
Rendszeresen eszem hüvelyeseket (napi szinten), mert full egészséges és finom, de nincs időm megfőzni. (férfiember)
Viszont mivel rendszeresen és sokat eszem, nincs kedvem a fém-konzervdobozokból esetlegesen kioldódó nehézfémeket összegyűjteni magamban, ezért mindenből amiből lehet, üveges konzervet keresek.
Borsóból van dögivel, minden gyártó csinál üveges verziót.
Babból már kevesebb, de Auchanban találtam 3 félét is.
LENCSE viszont sehol semmi, pedig az a kedvencem...
Ötlet, hogy miért nem csinálják?
(tudom-tudom, főzzem meg magam... :)
9-esnek: Másokat nem sértő sztereotípiát használni, kifejezetten poénból, egyáltalán nem kínos.
(durván megsértettem a nőket azzal, hogy ők többet főznek)
Ellenben felettébb kínos hogy ennyi időt és energiát pazarolsz az életedből mások kioktatására.
Lesed a kérdéseket (pár percen belül válaszoltál a kérdésfeltevés után), de nem a kérdésre válaszolsz, hanem keresel bármit, amibe beleköthetsz, és jól megmondhatod nagy intelligensen (megnyugtatlak, csak képzelt) a tutit. ;)
Mondtam én hogy frusztrált vagy... :D
12-esnek: persze!
láttam már olyan konzervbelsőt aminek a fala foltos volt mert ki/feloldotta a benne levő gyümölcs leve (sava?), pl. ananászkonzerv volt ilyen
De vannak minőségi konzervdobozok, csak ott az a baj, hogy a belső felületet vékony fehér színű epoxigyantával vagy pvc-vel vonják be, és ezek Biszfenol-A-t tartalmaznak.
ez igaz is lehet, de szerencsére a nem szószos (natúr) bab ill. lencse konzervekben egyáltalán nincs cukor... ;)
csak víz és só.
A borsó konzervben van cukor, de minimális, 2 gr/100 gr-onként.
De ha valaki pl. chiliszószos ízesített babkonzervet vesz, na ott már van cukor dögivel :) (ketchup és társai)
Tudom, hogy régebbi a kérdés, de a problémádra megoldás lehet, ha egyszerre megfözöl (pl egy hét végén, amikor több idöd van) nagy adag (akár 1-2 kg) lencsét és ezt akkora adagokban, amit egyszerre megeszel, lefagyasztod. Akkor csak nagy ritkán kell idöt szánni a fözésre, viszont sokáig - hetekig, hónapokig - van elökészített lencséd, amit bármikor meg tudsz enni.
A másik tipp részemröl a vörös lencse, ennek a fözési ideje 10 perc, és áztatni sem kell - ezzel a kevés idö kiesik, mint probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!