Miert olyan egeszseges a muzli, zabpehely vagy hasonlu cucok ha 100 g ban 70 g cukrot tartalmaz?
mindenhol hallani , hogy reggelre javasolt ilyeneket enni, de masfelol ugyan azt halljuk hogy keruljuk a tulzott cukor fogyasztast. most hol fer ossze a ketto...
Barmilyen muzlistasakot atvizsgaltam a nagy boltokban jelentos reszuk cukrot tartalmaz a fentebb emlitett aranyban. tehat jol jonne valami tudomanyos magyarazat hogy miert is
Nem egészséges a cukros müzli... Nagyon sok embernek a sima se. A zab még OK, az legalább gluténmentes gabona, max. szennyeződhet, de az minimális, érzékenység nélkül sokat nem számíthat. Aztán persze van, akinek a zab se jó...
Nem fix, hogy mi az, hogy egészséges. De a cukor senkinek sem az.
Reggel ráadásul gyenge az inzulinérzékenység, akkor különösen célszerűtlennek tűnik a cukor, legalábbis a minimálisnál több.
Ez csak azt jelenti, hogy nem vizsgáltál át elég müzlis tasakot. :)
Egyébként abszolút reális ez a paradoxon, a legtöbb müzlit valóban agyoncukrozzák.
Viszont a cukor, a csoki, a méz, aszalt gyümölcsök, stb, általában ami édes, az drága is, legalább is drágább, mint a sima gabonapelyhek.
Ezen a nyomon elindulva, keress olcsó müzlit.
Nézz csak meg egy igénytelen csomagolású kilós kiszerelésű teszkós müzlit! Na abban tuti nem lesz 70g cukor! :)
90% natúr gabonapehely!
Ritka dolgok egyike, amiben a teszkós cucc az egészségesebb! :)
100 g ban 70 g cukrot
Na olvasd el újra...
Az szerinted szénhidrát lesz, amiből valahányad része cukor "csak".
De azért többen leírták a frankót.
Én csak azt kérdezném, hogy miként érdemes a zabpelyhet elkészíteni, hogy az ehető legyen? Néztem pár netes receptet, de nem tudtam legyömöszölni a torkomon egyik verziót sem. Olyan volt, mintha fűrészporos akármit rágnék...
A zabpehely nem fűrészporszerű (legalábbis megfőzve semmiképp), hanem zabszerű, zabízű. Van, aki szereti, van, aki nem. Én pl. ki nem állhatom az erős zabízt, de el tudom úgy készíteni a zabpelyhet, hogy az eredmény finom legyen. Teljesen jó linzert, gofrit és nokedlit ad, rántottába keverhető... S bár nem nagyon szeretem a zabkását, azért azt is fel lehet javítani még egy zabízutáló számára is, tapasztalat. Mások sem üresen, vízzel eszik, általában...
De ha valakinek rossznak tűnik, az egyen mást, semmi nincs, akit mindenki szeret.
Ha már itt tartunk, sok más gabonapehely szerintem is finomabb, mint a zab, szerencsére a gluténmentesek között is akad finom, főleg fűszerezve (fahéj, mézeskalács fűszer, miegymás).
Csak azt tudom mondani amit már páran megtettek előttem.
A müzli nem zabpehely.
Ha az ember nem igazán tudja mit és hogyan kell nézni a tápanyag táblázaton az inkább kerülje a müzlit,lehet kapni ebből is jót de nagyon ritka és általában aranyáron van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!