Nagyon megviselné a szervezetem, ha egy hétig csak rizst és tésztát ennék?
Nos, arròl van szò, hogy csorò egyetmista vagyok és spòrolni szeretnék a kaján a héten, mert kell a pénz valami másra... Általában nagyon egészségesen táplálkozom, sok zöldség hùssal, és gyümölcs ritkán csoki, semmi kenyér és szénhidrát, leszámìtva a reggeli zabpelyhemet, zsìrszegény joghurttal. Eddig sem nagyon ettem tésztát, de most rá vitt a szükség. Arra gondoltam, hogy teljeskiörlésűt vennék, rizsből meg barnarizst és ezeket enném zöldségekkel, meg néha tonhalkonzervvel, szòval semmi cukor meg sò, meg kakaò por. A tésztához is oliva olajat használnék.
Ha valaki belekötne, a tomhal igen, nem olcsò dolog, de még maradt otthon, az olván pedig bármennyire is drága nem vagyok hajlandò más, silány minőségű növényi olajat használni...
Szòval szerintetek rendben lesz ìgy? Esetleg még főzeléket is készìthetek... Persze nem ennék 100/150 g-nál több tésztát/rizst egy nap, és szinte mindennap átlagosan megvan 5000-10000 lépés, de a napi 40 perc séta tuti?
Nem viselné meg ez a szervezetemet? Persze igyekeznék igényesen, változatosan elkészìteni a fogásokat.
Köszönöm annak aki válaszol.
(NEM fogyòzom, a sùlyom se vészes - de mivel egy ideje nem fogyasztok szénhidrátos dolgokat nagyon, ìgy nem tudom, hogy ezzel mit okoznék a szervezetemnek.)
Amit leirtál az mind reklám, a tv , a média eredménye, abból tanultad és az agy mosásnak meg lett az eredménye.
A szervezetnek mindenre szüksége van, csak normálisan .
Azért ha megfigyeled amióta megy ez a borzasztó
EGÉSZSÉGES ? táplálkozás, azóta a modern világ tele van beteg és elhizott emberekkel.
Nem lesz bajod. Vegyél rizst, hagymát, sárgaborsót, répát, üveges zöldborsót, konzerv babot, olcsóbb fagyasztott zöldséget (franciasaláta keverék szokott szerintem a legjobb árban lenni, 400 ft alatt is találhatsz egy kilót). Esetleg piacon pár darab tojás, nem kell megvenned a 10 db-osat a boltban.
Amúgy én személy szerint nem szeretem a tésztát, lehet, hogy olcsó, de baromi hamar éhes leszel tőle, és drágább is, mint a rizs, kevésbé is dagad meg, értelemszerűen kevesebb kaja lesz belőle, mint ugyanannyi száraz súlyú rizsből. Fél óra múlva éhes vagy tőle, ráadásul muszáj rá valami szószt csinálni, a száraz tésztánál nincs rosszabb.
Igazábòl jobban érzem magam miòta nem eszem kenyeret. Mùltkor találtam élesztőmentes kekszet és azt ettem. Szerintem valamilyen szinten allergiás is vagyok az élesztőre.
Rendben, akkor több rizst veszek, mint tésztát. ;) Most megyek vásárolni, szorìtsatok, hogy ne csábuljak el.
Ha nincs pénzed, hogy csábulsz el? No mindegy.
+1 a rizsnek, az legalább gluténmentes és nagyon olcsó, sokoldalú, a sárgaborsót is ajánlom, egyszerű, piszokul olcsó, fehérjedús. Mindenképpen vennék pár tojást is. Bár nem tudom, mennyi pénzed van. Napi 500-ból már remekül (ha picit puritánul is) tudsz enni, de alatta sem kell tésztázni...
Egyél sok zöldséget, szezonja van egy csomónak. Most új káposztát használok nyers zöldségként is, ennél olcsóbbat nehéz enni a rántottámhoz :D
Egy hétig egy egészséges szervezet a böjtöt is károsodás nélkül bírja. Egy hét alatt még a tápanyagok terén se lehet nagy gond, kivéve a fehérjét, azt nem tároljuk, csak az izmokban. Mindenképpen izmot bontasz, ha fehérjeszegényen eszel, persze az is túlélhető, de jobb elkerülni.
DE... A leírás alapján úgy tűnik, alapból szénhidrátszegényen eszel. Nem extrém módon, de azért eléggé (ha zöldségből rengeteg szénhidrát jön, akkor ez nem igaz, de azt nehéz megoldani). Itt a durva szénhidrátlöket nagyon rossz tud lenni, tapasztalat. Csak óvatosan.
Én is ch-szegényen étkezem, és ha van egy-két nap, amikor durván eltérek ettől (tehát jelentősebb mennyiségű édességet, tésztát meg ilyesmit eszek pár órán belül), az elég rosszul esik.
Biztos nem árt meg, mivel a fiatal szervezet sokmindenhez alkalmazkodik, de akkorsem nagyon értem, miért ilyen módon akarsz spórolni...
Különben pedig, szerintem próbáld ki, pár nap múlva érezni fogod, hogy hogy reagál rá a szervezeted, hogy érzed magad.
Csak annyit jegyeznék meg, hogy a tonhalkonzerv hosszabb távon, rendszeresen fogyasztva, baromira nem egészséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!