Ki milyen apró édes sütit készít húsvétra?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vaniliás dióskifli. (bele gyúrni a diót ).ha gondolod, megírom a pontos hozzávalókat. nem bonyolult, omlós és puha, és nagyon finom.
Nagyon jó még a habos linzer, ha lesz időm, akkor én is megcsinálom. "Andi konyhája ".
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Trüffel golyó tuti lesz, bár az nem feltétlenül apró süti (mondjuk én apróra csinálom :)) Az alap mindegyiknél ugyanaz, de többféle dologba fogom beleforgatni, lesz mandulás, diós, kókuszos meg sima kakaóporba forgatott is.
Amin még gondolkoztam, hogy csinálok rugelachot, ez egy zsidó konyhából való édesség, kicsit olyan, mint egy pici kakaós tekercs, Fornettikben is lehet ilyesmit kapni. Nagyon puha, lágy tésztája van, szerintem húsvétra szuper lesz.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Írom a vaníliás -diós kifli receptjét.
Hozzávalók: 25 deka liszt, 12,5 deka cukor, 20 deka puha vaj/margarin, 12,5 deka darált dió, 2 tojás sárgája, 1 késhegynyi sütőpor, 1 cs.vaníliáscukor.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kb 1 centi vastagra kinyújtjuk, majd kb 1 cm széles csíkokat vágunk. ezeket 4-5 centis darabokra vágjuk. A kezünkben megsodorjuk,(kb ceruza vastagságú legyen ) a végeket elvékonyítjuk és kifli alakra hajlítjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, nem túl közel egymáshoz, mert megnőnek.Kb 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt világosbarnára sütjük.
Sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, és még forrón vaníliás porcukorral megszórjuk. Ezt a cukrot szinte beissza, így, amikor teljesen kihűlt megismételjük a vaníliás porcukros szórást.
Szalvétával bélelt dobozban sokáig eláll.Nagyon finom, porhanyós aprósüti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!