A tej mennyire akadályozza a vas felszívódását?
"Olvassatok tudományos (!) szaklapokat"
A tudományos szaklapok ÈPPEN a tej MELLETT állnak, nem pedig ellene. Amit te annak nevezel, azok nem tudományos, hanem divat-diétás, áltudományos akármik.
Napi fél liter tej egyenes út a csontritkuláshoz. És talán nem olyan cikkeket kellene olvasni, amiket a tejipar pénzel. Gyakorlatilag minden hiteles szakvélemény a tejfogyasztás ellen van.
Azt meg nem tudom hogy szeretnétek megcáfolni hogy a tej a kénhatása miatt kálciumot von el a szervezettől. Hiába van kálciumtartalma, ha az kevesebb annál amit elvon.
Hihetetlen, hogy ami észak-nyugat Európában tény, az az őskori szinten álló Magyarországon "kamu"...
12.: De mi az, ami gátolja a vas felszívódását?
Leírnád a kémiáját?
A 12-es csak összevissza írogat hülyeségeket.
Én Németországban élek (ami azért Nyugat- Európa) és itt a tejet változatlanul egészségesnek tartják, eddig csak MO-ról hallottam ezt az ötletet, hogy káros lenne.
Annyira tipikus, hogy aki nem ért hozzá az csak dobálózik azzal, hogy igenis jó a tej, de ha valaki megindokolja miért nem az, arra tátott szájjal néznek és reagálni sem tudnak.
Nőjetek már fel egy kicsit és nézzetek utána a dolgoknak, mielőtt hülyeségeket írtok.
A tej az elsődleges kiváltóoka a csontritkulásnak, mert gátolja a kálcium felszívódását, ill. kálciumot vesz el a szervezettől. Emelett a vasat is blokkolja.
A tej egyetlen hasznos tápanyaga a D-vitamin; amihez viszont rengeteg más élelmiszerből is hozzá lehet jutni. A tej nagyrésze számunkra nem feldolgozható, ráadásul mind a kazein mind a laktóz meglehetősen káros az ember számára, nem beszélve a hormon-és antibiotikumtartalomról..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!