A tej mennyire akadályozza a vas felszívódását?
Ezt honnan szedted?
A vas hatékony felszívódását nagyban elősegítik a teljes értékű fehérjék. Olyan a tejben is van!
Tehát segíti a felszívódást, nem akadályozza!
Egyszerre írtunk, azért nem láttam honnan szedted.
Én meg erre azt mondom, nem igaz.
Tessék, 1:1 :)
Sőt, ha az összes eddigi válasz nézem, akkor 3:1 a nem akadályozás javára.
Megerősítés: nem akadályozza a tej a vas felszívódását.
Bajban is lennének a kismamák, akik vasat szednek, ha mellőzniük kellene a tejet, tejterméket.
Nos: napi fél liter tej egyenes út a csontritkuláshoz, és a vas felszívódását is gátolja. Hagyd el a tejet!
IGEN.
"Nos: napi fél liter tej egyenes út a csontritkuláshoz, és a vas felszívódását is gátolja."
Ne írj már ilyen hülyeségeket!!!!! Én 60 múltam, minden nap minimum fél liter tejet fogyasztok (meg egyéb tejtermékeket is), ennek "ellenére" sem csontritkulásom nincs, sem vashiányom, söt egyéb bajom se. Egy hete voltam kontrollon és minden értékem kb 30 éves emberének felel meg az orvos szerint!
Ekkora marhaságot már rég olvastam, hogy a tej fogyasztása csontritkuláshoz vezet...
Aki pedig attól fél, hogy a vas nem szívódik fel a tej miatt (ami nem igaz )ne igya rá a fél liter tejet, hanem várjon vele fél-egy órát, addigra a vas mindenképpen felszívódik.
Nekem aztán volt módomban tejet/tejterméket fogyasztani a nap bármely szakában, és érdekes módom, 100 %-os a csontsűrűségem 60 felett is :)
A kalciumot természetes úton csakis tejjel/tejtermékkel lehet
bevinni a szervezetbe.
Mellesleg a vasat is csak kivételes helyzetekben kell pótolni.
Nem a tej MIATT nincs csontritkulásod és vashiányod, hanem annak ellenére.
Olvassatok tudományos (!) szaklapokat, ne hintsétek az igét a tehéntej hasznosságáról az emberi csontozatra, mert NEM IGAZ:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!