Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A joghurt és a kefir nagyüzemi...

Treagu0311 kérdése:

A joghurt és a kefir nagyüzemi gyártási technológiája között milyen eltérések, különbségek vannak?

Figyelt kérdés
Itt gondolok pl.: a zsírtartalom beállításnál a felhasználandó alapanyaghoz mit adunk ha kefirt vagy joghurtot szeretnénk készìteni, pasztőrözés,homogenizálás paraméterei.

2017. ápr. 5. 23:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A joghurthoz baktériumok, a kefirhez élesztőgombák oltják be a ugyanazt tejet.
2017. ápr. 6. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Ugyanazok, mint házilag, legalábbis az oltóanyagot illetően, ahogy fentebb is megírták.

Az üzembe beérkező tejet azonnal pasztörizálják. Az adott termék zsírbeállítása után homogenizálják az alapanyagot, azután készül belőle 1-1 adott termék. Joghurt, kefír, általában 3,2-3,5 % zsírtartalmú.

2017. ápr. 6. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat! Nekem apropó az a problémám, hogy nem tudom eldönteni a joghurthoz vagy a kefirhez használt alapanyag megfelelő zsírtartalom beállításához mit, milyen mennyiségben adagolnak hozzá. Egyik könyv arról ír. pl: a kefirhez tejszínt adnak, a joghurthoz tejsűrítményt aztán a kefirhez is tejsűrítményt, szóval teljesen érthetetlen az egész. Persze üzemi szinten értem.
2017. ápr. 6. 10:50
 4/4 anonim ***** válasza:
A receptúrák ma már általában titkosak, de azért a régebbi gyártástechnológiákat meg lehet találni a neten.Használd belátásod szerint.
2017. ápr. 6. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!