Miért nem erős ma már semmi?
Ha veszek hegyes erős paprikát-semmi ereje.
Cseresznye paprika akár nyersen, akár savanyúságban-semmi
csípős kolbász-több gyártótól kipróbáltam- nem csípős.
Erős pista-csak sós
Haragos pista-kávés kanállal eszem,semmit nem érzek.
Szerintem kimerűltek a földben azok az a tápanyagok,vegyületek,-nem tudom mik,amikből kialakulhat a paprikában az a vegyület ami az erejét adja.
ez szárított, de én nem ajánlom nagyon :)
Egyszer ki kell próbálni az tény mert az ember nem tudja elképzelni milyen fájdalmat és szenvedést tud okozni...
Lehet kapni nyersen is (befőttesüvegben) de azt meg végképp nem ajánlom mert annak kórház lenne a vége :)
rossz a link bocsi
kezdésnek egy ilyen szárított szellempaprika megtenné
1000 forint 1 darab ami elég olcsó.
képtelen lennél megenni úgyis szóval bőven elég 1 darab 1 életre :D
itt biztos találsz megfelelőt....a trinidadi skorpió a legerősebb paprika a világon, ha jól tudom
Érdekes ez a kérdés, amikor az elmúlt években végbement egy chili-forradalom is Magyarországon.
Sárréti Chilifarm, Danka chili, Chilion, ChiliS,
BEszósz Manufaktúra, stb.
Ezt kóstold meg és utána írj lécci:
Szóval jó a helyzet, az Erős Pista-féle sós vackokat el kell felejteni.
Tény, hogy a fenti gyártók termékeit az ez emberek 90-95%-a nem képes elfogyasztani, de szerencsére az 5-10% is annyi, hogy életképes a piac.
Én chili-fanatikus vagyok, elhiheted, a helyzet jó.
Sajnos én is ugyanazt tapasztaltam, mint a kérdező. Sem a hegyes erős nem erős, sem az almapaprika.
Ha négy db hegyes erőset megveszek, jó ha 1 db kellemesen csípős belőle, de semmiképpen sem erős. A többi, mind a zöld fű.
A Pennyiben lehet kapni csilidarát, ami kezdetben nagyon jó csípős volt, mostanra értékelhetetlen a csípőssége.
Lecsónak a húsossága miatt az almapaprikát szeretjük, de már többször édeset kaptunk, holott erősnek árulták, és elvileg annak is kellene lennie.
A piacon a múltkor vettem csípős csalamádét, hát otthon bosszúsan tapasztaltam, hogy édeskés, csemege ízű. Azt hittem eltévesztette az eladó, másodjára szóltam neki, hogy mi a gondom. Elnézést kért, hogy ő nem kóstolja, csak árulja. megint vettem egy keveset, a csípősnek kiírtból, hát ugyanaz.Többet nem veszek tőle.
De tényleg én sem értem, hol vannak a magyar kifejezetten erős fajták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!