Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A fahéj mérgező?

A fahéj mérgező?

Figyelt kérdés
sokat láttam ojan videókat amiben fahélyat ettek az emberek és utáána fuldokoltak tűle
2017. márc. 12. 09:57
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Kifejezetten egészséges, számtalan jótékony hatással bír. Nem ettél még soha, fahéjas csigát, fahéjas kuglófot vagy fahéjas cukorral megszórt tejbegrízt, tejberizst ?
2017. márc. 12. 10:00
 2/9 A kérdező kommentje:
nem még nem ettemm
2017. márc. 12. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sőt! Fahéj ízű rágógumi is kapható. Évekkel ezelőtt az egyik nagy kedvencem volt a fahéjas Orbit.
2017. márc. 12. 10:09
 4/9 A kérdező kommentje:
fujj az mijen ?
2017. márc. 12. 10:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mérgező, de nem lehet simán por formájában lenyelni, mert annyira finom por, hogy folyadék nélkül nem megy, mert rátapad a nyelőcsőre és amivel érintkezik és gyakorlatilag olyan érzés, mintha fulldokolnál, mert kiszárítja a szádat és nem tudsz elég nyálat termelni. És nagy mennyiségben fahéjnak csiípős íze van. Ugyanez lesz, ha sima kakaóport próbálnál lenyelni víz nélkül. Veszélyes is, mert simán belélegezheted és akkor a tüdődbe kerül
2017. márc. 12. 10:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában csillapíthatatlan égető érzést okoz, de fűszerként használva egészséges!

Értelmes ember egyetlen fűszert (bors, csili, stb.) sem eszik önmagában...

2017. márc. 12. 10:16
 7/9 anonim ***** válasza:
53%

Én még nem láttam ilyen videót, de velem előfordult 2-3 éves koromban, hogy bekaptam egy kanál lisztet, amitől aztán fuldokolni kezdtem, ezek szerint a liszt is mérgező lenne?

Nem, a fahéj nem mérgező, egy fahéjas csiga, vagy egy pohár forralt bor elfogyasztása nem okoz azonnali fulladásos halált, a száraz porokat viszont könnyű letüdőzni, ami intenzív köhögési rohamot vált ki.

2017. márc. 12. 13:34
 8/9 anonim ***** válasza:
A videókban azért fuldokolnak, mert azok a fogyatékos barmok... vagyis azok a jó emberek, nem a gyomrukba juttatják a fahéjat, hanem a tüdejükbe.A tüdőben elzár léghólyagocskákat, ezért fullasztó hatású. No meg az sem mellékes, hogy a tüdőt marja, és akár rákot is okozhat. Viszont nem kell megijedni, ha véletlen csak félrenyeled, abból nem lesz baj, de ha sokat, direkt a tüdődbe juttatsz, akkor komoly bajok is lehetnek.
2017. márc. 14. 20:34
 9/9 anonim válasza:
Légyszives,tanulj meg helyesen írni. Köszönöm.
2017. máj. 19. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!