Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A kenyérfélék ekkora nagy...

A kenyérfélék ekkora nagy ellenség lett az emberi szervezet számára?

Figyelt kérdés
2017. márc. 9. 08:24
 1/10 anonim ***** válasza:
73%

A kenyér egy roppant mód kiváló energiaforrás volt abban a korban, mikor kérdés volt a mennyiség illetve az átlag ledolgozott kcal is jelentősen magasabb volt napi szinten.

Ma jellemzően nincs gond a kellő kcal hozzáférhetőségével ráadásul kevesen mozognak a minimalisnal többet.

Igy nem a kenyérfelek konkrétan de azok túlfogyasztása probléma lett, párhuzamosan a legtöbb étellel.

2017. márc. 9. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
nem az elhizásra gondolok. glutén és társai a szervezetre gyakorolt hatása
2017. márc. 9. 08:34
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Gondolom régen alapból teljes kiőrlésű keneyereket ettek, lévén a malomipari technológia nem tudta púderré örőlni a magot. Ami a glutént illeti, szvsz egy viszonylag kis csoport problémája, de marketingfogásnak kiváló a "gluténmentes" címke, úgyhogy az átlag fogyasztó lassan elhiszi, hogy a glutén is "káros".
2017. márc. 9. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
40%
#2 Senkit nem érdekelt a glutén, ha azt a választást rakták elé, hogy "ezt eszed és dolgozol", vagy "nem eszel semmit és dolgozol" Legfeljebb 2x annyit fingottak? Kit érdekelt...
2017. márc. 9. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Nem sok mindenkit ismerek, aki glutén érzékeny lenne.

Biztosan voltak régen is, csak nem foglalkoztak vele. Nem is tudták, hogy mi ez.

Nekem szerencsére semmi bajom a kenyérrel :)

2017. márc. 9. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

A glutén a gluténérzékenyek számára káros.

A mogyoró meg a mogyoróallergiásokéra.

2017. márc. 9. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Igen sajnos ellenséggé lett titulálva, mert akkor mi lenne a schobert-dinasztiával? Nem tudnák osztani az észt a lefogyni képtelen lusta disznóknak.
2017. márc. 9. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A glutén egy egyszerű fehérje, csak a búzafélékben található meg, és ennek köszönhetően lehet a búzából kenyeret sütni, minél több van benne annál jobb állagú lesz a kenyér. Aki nem allergiás rá annak egyszerű tápanyag, aki allergiás annak a glutén hatására a saját szervezete elkezdi tönkretenni a bélfalát és a többi ennek a következménye.
2017. márc. 9. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
71%

Minden korszaknak megvan a maga "első számú közellensége".

Volt már ilyen a tojás, a tej és tejtermékek, aztán az olaj és a margarinok, ilyen húsok, amolyan húsok, a cukor, most éppen a kenyérfélék vannak soron.

10 év múlva meg majd "angol kutatók megállapítják", hogy full egészséges minden kenyérféleség.

Én a magam részéről nem törődök az ilyen trendekkel, azt vallom, hogy a szervezetünk nem hülye, teljesen tudja mire van szüksége, ezért MÉRTÉKKEL fogyasztva minden hasznos, amit jóízűen elfogyasztunk. És a hangsúly mindig, minden korban a mértéken kéne hogy legyen - szerintem.

2017. márc. 9. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
75%

A fokozott finompékárú - gluténfogyasztás - fokozott terhelést jelent, így annál, aki hajlamos lehet a gluténérzékenységre, nagyobb valószínűséggel jelenik meg.

Növekedtek az autoimmun betegségek, amik gyakran nem egymagukban jelentkeznek, hanem társulva. Tehát pl. a pajzsmirigy autoimmun betegsége gyakran jár együtt gluténérzékenységgel is. Ha valakinek bélbetegsége van, a glutén súlyosbíthatja a tüneteit, egy idő után kialakulhat maga a gluténérzékenység.

A gabonák gluténtartalmát "nemesítéssel" részben a tápérték növelése érdekében megnövelték - tehát a gluténterhelés emiatt is fokozottabb.

Az ételekben, levegőben fokozottan jelen levő káros anyagok együttesen egy állandó készenléti állapotot hozhatnak létre a szervezetben, a fokozott immunrendszeri igénybevétel pedig azt eredményezheti, hogy hiperérzékeny lesz - olyan dologra is, ami önmagában nem váltana ki immunreakciót.


Tehát nem önmagában a kenyér és még csak nem is a glutén az ellenség, hanem a korábbiaktól eltérő, mesterségesen növelt mennyisége illetve fokozott bevitel terheli a szervezetet úgy, hogy allergia/érzékenység lehet a következmény.

2017. márc. 9. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!