100%-os étcsokoládé?
Figyelt kérdés
Sziasztok,
találtam olyan oldalt, ahol azt írják, a csoki amit árulnak, 100% kakaót tartalmaz. No de akkor mitől áll össze? :)
2017. febr. 26. 11:48
1/7 anonim válasza:
A kakaó többek közt kakaóvajat is tartalmaz
2/7 anonim válasza:
Így van, a kakóvaj, tehát a zsírtartalom miatt.
3/7 anonim válasza:
A 100%-os csokoládé nonszensz. Lehet 100%-os kakaó, de nem csokoládé. Olyan lehet, mint a 100%-os lisztből álló galuska (tojás, só és víz nélkül), vagy a 100% sertéshúsból álló pörkölt (hagyma és pirospaprika nélkül).
Fából vaskarika. A csokoládé kakaóból (kakaómassza, azaz por és kakaóvaj) és cukorból készül. A kakaó önmagában az ehetetlenség határát súrolóan keserű, azt semmiképp nem lehet csokoládénak nevezni.
4/7 sztrecskó válasza:
Szerintem meg finom nagyon. :) Igaz, én ezelőtt csak 99%-osat ettem, de az nagyon jó volt.
5/7 aperitif válasza:
Ok, lehet finom, ízléseken nem vitatkozom. De a 100% kakaó nem csokoládé, hanem 100% kakaó, mint ahogy a 100% csirkehúst sem lehet csirkepaprikásnak nevezni, csupán csirkehúsnak.
6/7 anonim válasza:
Én ettem kakaóbabot néhányszor, abban biztosan nincs semmi cukor, és egyáltalán nem ehetetlenül keserű, olyan kb mint az étcsoki (pedig nem szeretem amúgy a keserűt pl kávéban).
7/7 A kérdező kommentje:
2017. febr. 26. 18:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!