A mascarpone sajt vagy zsír?
Figyelt kérdés
Anno az iskolában úgy tanította a tanárunk, hogy a mascarpone zsír. Ezt a zsírtartalom alapján mondhatta, vagy hibásan sorolják a sajtok közé?2017. febr. 21. 08:39
1/13 anonim válasza:
Ettel mascarponet? Zsirt? Ugyanolyan izuk van? Allaguk?
Biztos eppen fogyozott, azert mondta..
2/13 anonim válasza:
"A mascarpone szarvasmarha eredetű tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz friss sajt."
3/13 anonim válasza:
A sajtokban rengeteg zsír van. A mascarpone természetesen sajt, s mint ilyen, NAGYON zsíros.
4/13 anonim válasza:
Nem, senki nem sorolja a zsírok közé.
A mascarpone egy friss sajt.
6/13 A kérdező kommentje:
Ezért nem értettem én sem, miért zsírnak mondta, most lapozgattam egy régi füzetet és két helyen is leíratta.
2017. febr. 21. 10:30
7/13 anonim válasza:
Milyen iskoláról van szó? Ha a tanárod szerint zsír, akkor kérd meg, mutassa meg, hogyan készít benne mondjuk pirítós kenyeret.
8/13 A kérdező kommentje:
Vendéglátó vállalkozó szak.
2017. febr. 21. 10:53
9/13 anonim válasza:
A szárazanyagtartalom 50-55% zsír, de ettől az egész még sajt marad. A lecsó sem paprika, csak van benne az is.
10/13 anonim válasza:
Krémsajtnak hívják, de a szó szoros értelmében tényleg nem sajt, mert nem baktériumokkal és nem oltókultúrával készül. Zsíros tejszínhez adnak citromlét/citromsavat, esetleg ecetsavat, és ezután csapódik ki, lecsepegtetik, ebből lesz a fehér krém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!