Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit vehetek boltban ami...

Mit vehetek boltban ami beleillik egy diétás étrendbe?

Figyelt kérdés
Ugyebár nemrég elegem lett a külsőmből és úgy döntöttem hogy életmód váltásba kezdek. Mozogni még mindig nem szeretek csak a minimális kis tornám van meg, ezért az érkezésemet változtattam meg, semmi csoki, cukor, kenyér vagy péksüti. Reggel ha bemegyek a boltba mit vegyek? Igazából sosem reggelizem pont azért mert a boltban rengeteg az édesített "műdiétás kaja" és nem akarok ilyeneket enni. Mit tudok beszerezni a legegyszerűbb boltban is? Ja és ne olyanokat mondjatok hogy müzli vagy zabpehely mert a suliban enném meg szünetben szóval ehhez igazítható reggeliket írjatok. Köszönök minden ötletet :)

2017. jan. 25. 18:25
 1/5 anonim ***** válasza:
57%

MIt vegyél? Nem értem a kérdést...

Zöldségeket, magvakat, gabonát, tejtermékeket és abból készíts elvihető ebédet pl.:

túróval töltött uborka, répa vagy cukkinitekercsek

zöldségcsíkok (paprika, zeller, répa, stb.) avokádó vagy padlizsánkrémmel

saláta, gyümölcssaláta, kuszkusz-vagy bulgursaláta

szezámmagos cukkini/uborka/répa "tészta" tahinivel

ZABPEHELY, amit előző nap kókusztejbe vagy mandulatjebe áztatsz, másnap meg kanállal meg tudod enni a suliban is (gondolom nem tilos)

teljes kiőrlésű szendvicshez alapanyagok pl. paprika, paradicsom,retek, cékla, avokádó, sajtfélék, túrókrémek, stb.

szójaszószos-petrezselymes nyers céklakockák (igen, szintén villával kell enni...)

hideg zöldségfasírt gabonákból és zöldségekből

és így tovább...

2017. jan. 25. 18:29
 2/5 anonim ***** válasza:
6%

Attól függ, milyen diéta. Először találd ki, miket akarsz enni. Ezeknek, a boltban kapható dolgoknak s az iskolában szerinted ehető dolgoknak a metszetét kell venned.

Sokunknak a legegyszerűbb saját ételt vinni. Szinte bármit vihetsz, amit otthon eszel.

Írhatom a saját példáimat, bár nem tudom, mire lesz az jó. Amit én tudnék venni boltban, azonnal ehető ételnek: keménysajt (bár ha egy mód van rá, kerülöm azt is), vaj, földimogyoró, zöldség, esetleg gyümölcs, de az nem laktat. Nem mintha a többi sokat segítene, az esetemben a saját étel vitele az egyetlen jó megoldás.

Más embernek jó lehet a túró, húsfélék (ami nem nyers, hanem pl. konzerv hal, felvágott - bár ezek minősége bizonyára nem valami jó), joghurt zabpehellyel s igazából bármi, amit simán meg lehet enni s az adott embernek belefér a diétájába. Van, akinek pl. belefér a müzliszelet vagy a mézes szezámszelet.

2017. jan. 25. 18:38
 3/5 anonim ***** válasza:
64%
Saláták öntet nélkül. Veszel egy nagy dobozt és variálod a zöldségeket (fejes sali, paprika, paradicsom, kígyó ubi, retek, stb) + zsírszegény feta sajt vagy még jobb cottage cheese + pulykasonka/csirkesonka/Rio Mare tonhal ami 0,1%-os/garnéla rák, rakhatsz bele néha kukoricát, olíva bogyót. Este is összerakhatod vagy fevágod a suliban, nem ciki. Akinek nem tetszik, az ne nézze. Majd nézhetik azt is hogy egyre jobban nézel ki. Vágj hozzá 1-2 almát/epret/bogyós gyümölcsöket. Vannak kész salik is (Pennyben, Tesco, nem tudom mi van a sulidba eső úton), az olajos dressinget dobd ki és ehető is. Ezen kívül azt teszel még bele amit akarsz. Pufi rizset is ehetsz mellé, 2-3-4 darabot sonkával, zöldségekkel.
2017. jan. 25. 19:27
 4/5 A kérdező kommentje:

"Majd nézhetik azt is hogy egyre jobban nézel ki."

Jó ég nem tudod milyen sokat jelentett nekem ez. Köszönöm :D

2017. jan. 25. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Pedig az egyik legjobb,legfinomabb,leghasznosabb reggeli a Zab! :)

Előző nap megcsinálod,bb 2 dl kókusz/mandula/rízstej vagy sima víz és kb 40-50 g zabpehely vagy zabkorpa + édesítő mert gondolom fehérjeport nem használsz és kg 5 perc alatt közepes lángon kevergetés mellett szép sűrűre főzöd és isteni lesz! (főzés nélkül beáztatva is el lehet készíteni de szerintem főzve sokkal-sokkal finomabb és 5 perc tényleg nem sok,tudomány sem kell hozzá)

Rakhatsz még hozzá fahéjat,diót,mandulát,kókuszreszeléket,chia magot,gyümölcsöt.

2017. jan. 26. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!