Mit vehetek boltban ami beleillik egy diétás étrendbe?
MIt vegyél? Nem értem a kérdést...
Zöldségeket, magvakat, gabonát, tejtermékeket és abból készíts elvihető ebédet pl.:
túróval töltött uborka, répa vagy cukkinitekercsek
zöldségcsíkok (paprika, zeller, répa, stb.) avokádó vagy padlizsánkrémmel
saláta, gyümölcssaláta, kuszkusz-vagy bulgursaláta
szezámmagos cukkini/uborka/répa "tészta" tahinivel
ZABPEHELY, amit előző nap kókusztejbe vagy mandulatjebe áztatsz, másnap meg kanállal meg tudod enni a suliban is (gondolom nem tilos)
teljes kiőrlésű szendvicshez alapanyagok pl. paprika, paradicsom,retek, cékla, avokádó, sajtfélék, túrókrémek, stb.
szójaszószos-petrezselymes nyers céklakockák (igen, szintén villával kell enni...)
hideg zöldségfasírt gabonákból és zöldségekből
és így tovább...
Attól függ, milyen diéta. Először találd ki, miket akarsz enni. Ezeknek, a boltban kapható dolgoknak s az iskolában szerinted ehető dolgoknak a metszetét kell venned.
Sokunknak a legegyszerűbb saját ételt vinni. Szinte bármit vihetsz, amit otthon eszel.
Írhatom a saját példáimat, bár nem tudom, mire lesz az jó. Amit én tudnék venni boltban, azonnal ehető ételnek: keménysajt (bár ha egy mód van rá, kerülöm azt is), vaj, földimogyoró, zöldség, esetleg gyümölcs, de az nem laktat. Nem mintha a többi sokat segítene, az esetemben a saját étel vitele az egyetlen jó megoldás.
Más embernek jó lehet a túró, húsfélék (ami nem nyers, hanem pl. konzerv hal, felvágott - bár ezek minősége bizonyára nem valami jó), joghurt zabpehellyel s igazából bármi, amit simán meg lehet enni s az adott embernek belefér a diétájába. Van, akinek pl. belefér a müzliszelet vagy a mézes szezámszelet.
"Majd nézhetik azt is hogy egyre jobban nézel ki."
Jó ég nem tudod milyen sokat jelentett nekem ez. Köszönöm :D
Pedig az egyik legjobb,legfinomabb,leghasznosabb reggeli a Zab! :)
Előző nap megcsinálod,bb 2 dl kókusz/mandula/rízstej vagy sima víz és kb 40-50 g zabpehely vagy zabkorpa + édesítő mert gondolom fehérjeport nem használsz és kg 5 perc alatt közepes lángon kevergetés mellett szép sűrűre főzöd és isteni lesz! (főzés nélkül beáztatva is el lehet készíteni de szerintem főzve sokkal-sokkal finomabb és 5 perc tényleg nem sok,tudomány sem kell hozzá)
Rakhatsz még hozzá fahéjat,diót,mandulát,kókuszreszeléket,chia magot,gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!