Az alma és a krumpli hány fokon fagy meg?
Ha nem hiszed el próbáld ki!
Tedd ki egy éjszakára egy szem krumplit hejastul.
Reggel nezd meg, hogy a krumpli még mindig krumpli és nem fagyott meg. Tedd be forró vizbe főzd meg és meglehet enni zsírral. A legfinomabb reggeli!
"Ha nem hiszed el próbáld ki!
Tedd ki egy éjszakára egy szem krumplit hejastul.
Reggel nezd meg, hogy a krumpli még mindig krumpli és nem fagyott meg. Tedd be forró vizbe főzd meg és meglehet enni zsírral. A legfinomabb reggeli!"
De megfagy, csak miután beleteszed a forróvízbe felenged. :DD
Na, megvan a "kísérlet" eredménye.
3 különféle hőmérővel mérve, a hőmérséklet kb. -2 (esetleg -2,5) fok volt bent, 2 napig. (Előtte 0 körül pár napig.)
Egyiknek se lett semmi baja.
Azt gondoltam is, hogy az alma valószínűleg kibír ennyit minőségromlás nélkül.
De abban biztos voltam, hogy a krumpli, ha nem is fagy meg, akkor ehetetlenül megédesedik. A neten is azt írták, hogy -2-4 között sz@rrá fagy, de gyakran már 0 felett megédesedik.
Kipróbáltuk rakott krumplinak és levesbe is, és egyáltalán nem édes, teljesen normális ízű és állagú.
(Nem tudom, valós dolog-e, de ezt olvastam: ha a krumpli megédesedik, akkor egy hétre 20 fokra kell vinni, és a cukor visszaalakul keményítővé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!