Ismer-e valaki olyan felmérést, ami vizsgálja, valóban betartják-e a gyártók a transzzsírra vonatkozórendeletet?
Figyelt kérdés
2016. dec. 17. 20:33
2/4 anettbp válasza:
2015 óta nem lehetnek élelmiszerekben egészségre káros mértékű transzzsírok. Ezt elsősorban a margarinoknál ellenőrzik és a gyártók változtattak a technológián, ám ha egy cukrászhabra az van írva, hogy teljes egészében hidrogénezett növényi olajból(pálma) készült, akkor azt ne vedd meg, mert tömény transzzsír. Szóval olvasd el továbbra is a termékleírást.
3/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ.Rá lenne írva, így szó szerint, hogy transzzsír? Na, majd utánanézek. Például egy átlagos napraforgóolajaban mennyi lehet?
2016. dec. 25. 11:02
4/4 A kérdező kommentje:
Most átböngésztem egy napraforgó olaj cimkét. Fel van tüntetve telített meg telítetlen zsírsav, meg sok más, de az a szó, hogy transzzsír nem szerepel. No, most légy okos!
2016. dec. 25. 11:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!