Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy lehet az ajánlott napi 5...

Hogy lehet az ajánlott napi 5 zöldség/gyümit enni? Van neten erre konkrét pálda? Vagy a megszokott 2 fogásos ebéd erre alkalmatlan?

Figyelt kérdés

#gyümölcs #zöldség #2fogásosebéd
2016. dec. 13. 19:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Siman beepitheto egy normal etrendbe. Pl. Reggelire/ tizoraira vagy uzsonnara gyumolcs /aszalt gyumolcs/ olajos magvak , ill. Ugyanezekre az etkezesekre zoldseg .( pl szendvicsedbe paprika, paradicsom, uborka, salata,stb), ebedre vagy vacsorara salata / zoldsegkoret.
2016. dec. 13. 19:51
 2/10 anonim ***** válasza:
Megeszed, amikor gondolod. Ebédre is lehet zöldséget enni, én mindig eszem az ételeimhez, s persze az ételeimben is simán lehet, csak az nem tudom, számít-e ilyen szempontból.
2016. dec. 13. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Úgy ahogy a többiek írják. Amúgy meg smoothie formájában könnyű ilyen szempontból.
2016. dec. 13. 20:25
 4/10 anonim ***** válasza:
39%
Most az a kérdés hogy kell gyümölcsöt enni??
2016. dec. 13. 20:26
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Na ja, gyümölcsöt enni egyszerű, bármikor megfogjuk és megesszük :) Nekem inkább nem enni nehezebb, most is tele vagyunk almával, banánnal, naranccsal, meggyel s annyira nem fér az életmódomba :D
2016. dec. 13. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Például alapból a reggeli mellé paradicsomot eszek. Sőt a vacsora mellé is ettem.
2016. dec. 13. 20:54
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem simán megvan... általában ma pl.:

Reggeli 2 tökmagos rozsos zsemle sajt, saláta, uborka, paprika, avokádó

Tízórai mandulajoghurt + bele körte és alma darabolva

Ebéd paradicsom+mozzarella+rukkolasaláta olajos magvakkal megszórva

Uzsonna mandarin+banán+dió+mogyoró

Vacsi gombás tejfölös lencse

2016. dec. 13. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Zöldcsi,gyűmi lehet ebcsire is napcsi 5x-csi is
2016. dec. 13. 21:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Én pl. reggelire mindig zabkását eszem, abba máris beleteszek egy adag gyümölcsöt. Az ebédhez és a vacsorához is a köret mindig zöldség, aztán van egy gyümölcsöstál a pulton, abból eszeget mindenki, mikor eszébe jut, jártamban-keltemben elveszek 1-1 darabot. Szerintem mindig összejön az ajánlott napi 5 adag.
2016. dec. 13. 23:40
 10/10 A kérdező kommentje:

köszi pár embernek a választ.

bár a kérdésre nem válaszolt senki,de arra következtetek,ha valóban megeszel egy normális adag levest és nagy tányér tésztát vagy főzeléket rántotthúst stb akkor ez nem kivitelezhető kivéve ha beleszámolod a főzeléket a zöldségbe vagy simán csak zöldséget eszel.de azzal konkrétan kiváltod a kétfogásos ebédet.

tehát nem az volt a kérdés hogy egyek ebéd helyett csak zöldséget.

sajnálom h nem mindenki képes felfogni,de már hozzászoktam.

2016. dec. 15. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!