Camembert sajt miért laktózmentes?
Sziasztok,
Tudok arról hogy az évekig érlelt sajtok (pl parmezán) már laktózmentesnek számítanak.
A múlt héten étteremben láttam camembert mártásos húst aminél a laktóz allergén nem volt feltüntetve, megettem, semmi bajom nem lett tőle.
Úgyhogy a kérdésem a következő: Miért nincs a camembertben laktóz? hát sajt, kéne hogy legyen benn, nem?
A múltkor a lasagne is laktóz allergén nélkül volt az étteremben.. az is hogyan lehet? :D
Köszi a válaszokat!
A laktózmentes tej nem laktózmentes, csak belekevernek egy enzimet, ami segít lebontani a laktózt. Kicsit édeskés is az ízük emiatt, másmilyen cukorrá alakulnak át.
Az érelt sajtok azonban valóban laktózmentesek, mivel azokban a baktériumok lebontják a tejcukrot. Édes ízt sem lehet rajtuk érezni. Amelyik sajt édeskés, abban viszont maradhat tejcukor.
"Camembert sajt miért laktózmentes?"
Mert MINDEN sajt laktózmentes, mivel az érés során lebomlik benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!