Hol lehet itthon Jalapeno paprikát kapni? Lehetőleg Pécsett.
Nem krémre hanem paprikára van szükségem...
Tesco messze van...
A Lidl-ben még sosem volt...
A Jalapeno egy finom erőspaprika...
Igen eltérőek. A jalapeno "klasszikus" paprikaalakú,de annál kerekebb hegyű, sötétzöld és erős.
A habanero kicsi, leginkább a "haloween"-tökhöz hasonlítanám a formáját és nagyon erős. Egy scowille skálán osztályozzák a csípősséget. A jalapeno 6000, a habanero 10000 scowille-egység
Még két éve vettem az Aldiban kicsi jalapeno palántát és múlt évben is sokat termett és ablakban átvészelte a telet és tavasszal megint elkezdett virágozni. Csak nyáron pihent a kánikulában, de most ősszel megint annyit terem, hogy nem tudom mind megenni. Már akkorára nőtt két év alatt, hogy beteríti az egész konyha ablakot! :)
mindig nyomom bele a talajba a kevesebb Nitrogén és Kálium és Foszfor túlsúlyos műtrágyát, amitől igazán megtáltosodik és ontja a termést!
Egyébként azelőtt az Auchanban vettem 5-6 db-ot adtak 500,- Ft körül. Most már ingyen terem nekem itt a konyha ablakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!