Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Más is van aki szerint a...

Más is van aki szerint a Spar-os, Aldi-s, Lidl-ös péksütik jobbak mint amiket a pékségben lehet kapni?

Figyelt kérdés
Nekem a Spar-os péksütemények a kedvenceim, a tészta finom, mindig van bennük sok töltelék , feltét és ezeknek a minősége is jó. Pl. A pékségek esetében viszont érezhető, hogy szinte kivétel nélkül a leggyengébb minőségű alapanyagokat használják, pl. sonka, lekvár... Tapasztaltam azt is, hogy miután megnyit egy új pékség a minőség még jó. Aztán 5-6 hónap után mindig el kezd romlani. Jobbik eset, hogy kisebb lesz a süti, de általában vagy kispórolják a tölteléket vagy rosszabb minőségűre cesrélik, olyat is láttam már, hogy mindhárom egyszerre jelentkezett. A kérdésben említett üzletek árúi viszont nem romlottak az évek alatt.
2016. okt. 1. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek nagyon jó pékségeket - számomra azok a legjobbak.

Egyes pékségeknél viszont lehet jobb tényleg egy nagyáruház terméke.

2016. okt. 1. 12:55
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
spáros, aldis nálunk minősíthetetlenül rossz. Lidl-öst szeretem, de túl van árazva. a pékség amibe szoktam járni meg kb 4-5 éve van és még mindig kegyetlenjó dolgokat adnak el.
2016. okt. 1. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem konkrét üzlettől függ a Spar esetében, pl vidéken nem is feltétlen ugyanaz szállít. Az Aldis és a Lidl-s viszont tényleg mindenhol azonos minőség. De ennél azért lehet kapni jobbat, meg persze ki mit szeret. Én ezeket a leveles dolgokat annyira nem, inkább a kelt tésztát.
2016. okt. 1. 13:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Én egy kis faluban lakom , a kisboltba azért szerettem járni,mert nagyon finom kifliket és kenyeret lehetett náluk venni drágább volt,mint máshol,de megérte ,mert az utolsó morzsáig elfogyott. Eltelt egy év és annyira romlott a minősége, hogy végképp ehetetlen.

Most a 12 km-re levő Lidl-ben vásárolok, nagyon finomak, frissek és ropogósak, csak messze van.

2016. okt. 1. 13:57
 5/9 Noblesse Oblige ***** válasza:

Mifelénk inkább a péksütik a jók. És ott sem az országos nagy brandek, hanem a helyi, max megyei szintű pékségek.

Veszprémből jöttem és ott brutál finom péksütiket csináltak, rendes keltésztás, omlós, és nem spórolták ki az anyagot. Mikor ott éltem a Spar és hasonlók labdába sem rúghattak mellette. De még fornetti és társai sem.

Aztán másik megyevárosba kerültem, és ott meg pont a fornetti ami "ehető" volt, és a helyi pékségek voltak "furák". De az utóbbi évben nyíltak olyan pékségek, amik isteni finom péksütit csinálnak, kiadósak is, szóval a Spar és társai az vészmegoldás. (és ehetetlen is a pékségekhez képest).

Szóval "általában" a helyi kicsi pékségek termékei nagyon finomak szoktak lenni. Az olyan pékségek, amik nagy brandekhez vannak kötve F******i, L****i, stb, azoknak valóban gyenge a minőségük (és még drágák is).

2016. okt. 1. 16:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Gondolom vacak pékségekbe jársz. Lehet, hogy az áruházi péksütik jó ízűek, de szemétből vannak. Jó, mondjuk a Lidl-es fitt&well cuccokat én is időnként megveszem, mert állítólag nincs bennük szója.

De az egész magyar pékszakma és pékipar írtó nagy kakiban van sajnos, a tömeggyártott kenyereket meg sütiket pedig amúgy is jobb széles ívben kerülni.

2016. okt. 1. 23:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Az Auchan-os péksütik pedig kegyetlen rosszak! A túrós bukta tésztája sósabb volt,mint egy pogácsa!
2016. okt. 2. 08:05
 8/9 A kérdező kommentje:
#6 Pedig hidd el, felénk még alapanyag terén is ezek a legjobbak. Több jó pékség is volt, devmostanra mind leromlott, ehetetlen lett péksütemények terén. Kenyérben és kifliben/zsemlében még jók.
2016. okt. 3. 07:27
 9/9 anonim ***** válasza:

a Lidlesek tényleg nagyon jók, az aldisak nem igazán, a spar meg olyan vegyes.

Egyébként vicces, hogy tényleg nem csak városok hanem konkrét üzletek árúja között is mekkora a különbség. Itt Győrben pl a zsemlék(jó tudom csak majdnem péksüti) u.annyiba kerülnek a kisebb spárban is mint a nagyobban viszont a nagyobban a méretük kb 2x akkora. Alapból az interbe járok, és már párszor betévedtem a marcalvárosiba mindig meglepődök h milyen pöttömök a zsemlék.

2016. okt. 6. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!