Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi történt 25 év alatt a...

Mi történt 25 év alatt a párizsival és virslikkel?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban, kb. 25 évvel ezelőtt olyan finomak voltak a virdlik is, most meg jó, ha kétfajta van, ami ehető.

Párizsit is szerettem, most meg lassan 10 éve, hogy ehetetlen.

Virsliből ami ehető, az a juhbeles, és a bécsi roppanós.

Párizsiból egyse.Mit vontak ki belőle, vagy mit adtak hozzá, hogy ehetetlen lett?


2016. szept. 30. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Ez a fogyasztói társadalom átka, a minőségi élelmiszerek eltűnnek, mert túl költséges az előállításuk, egyszerűbb a hulladékot, a humán takarmányt megetetni a lakóssággal...
2016. szept. 30. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Régen ezek húsból készültek , ma szójából ,állományjavítóból ,természetazonos aromákból,ízfokozókból,és kitudja miből készülnek.

A piacunkon van egy maszek, akinél nagyon finomat lehet kapni,mindent hagyományos recept alapján készít.

2016. szept. 30. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
"kb. 25 évvel ezelőtt" volt a rendszerváltás, utána jelent meg nálunk gyakorlatilag a szója. Mindenbe azt rakják hús helyett + rengeteg vizet = ez lett belőle.
2016. szept. 30. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

Két tényező van:

1) te lettél válogatósabb. Gyerekként éhes voltál, és megettél mindent, amit eléd raktak, túl sokféle felvágottból nem lehetett válogatni.

2) a választék ma szélesebb, ez a minőségen is látszik. Kutyából nem lesz szalonna, tenyészcsirkéből nem lesz igazi párizsi meg virsli... Vannak azért jók ezekből is, a juhbeles meg néhány bécsi, frankfurti szerintem is jó. A Pick cuccai is rendben vannak. A parizernél ugyanez a helyzet, néhány borjú-, marhapárizsi kifejezetten jó, igaz, ezek kilója a duplájába-triplájába kerül a hulladék gépsonkáénak.

2016. szept. 30. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyre több féle adalék van benne, hús helyett.

Én kb. 25 éve dolgoztam vágóhídon, az öregebbek akkor folyamatosan azon keseregtek, hogy milyen rosszak lettek a párizsik meg virslik, bezzeg régen...

Nekem mondjuk jó volt az akkori, szerettem.


Az a helyzet, hogy nem sok ország van a világon, ahol ennyire megengedő az élelmiszerkészítés szabályozása, mint nálunk.

Azt persze előírják, hogy nem lehet 1 db légy a húsüzemben, de amúgy bármilyen szemetet bele lehet keverni a készítménybe, pl. csontról vegyszerrel lemaratott csirkehúspépet meg hasonló finomságokat.

A rendszerváltás előtt ide jártak enni keletről és nyugatról, jelenleg meg az összes szomszéd országban jobbak a húskészítmények, tejtermékek, édességek. Ja, és persze nem is drágábbak.

A Pick is egyre inkább lezüllik, a termékei a "minőségi"-ből az "éppen még ehető" kategóriába csúsztak.

2016. okt. 1. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Irakban gyártják őket, mint a csokikat mostanság.Ott olcsóbb ,stb

Manapság, ugyibár beköszöntött a KAPITALIZMUS das ist csapitalizmus.Dá.

2018. márc. 4. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!