Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meg szabad-e enni a sárgarépán...

Meg szabad-e enni a sárgarépának az egy kicsit még zöldes részét?

Figyelt kérdés

Kívülről nem látszott, de fölvágás közben igen,. hogy a belső része körül körben egy kicsit még zöldes, olyan 5-8-10 centinyit.


Meg szabad-e enni ezt a zöldes részt is, vagy vágjam inkább ki belőle?



2016. szept. 6. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Meg. A zöld burgonyát nem szabad megenni, bár ilyen kis mennyiségben még az se okozna gondot.
2016. szept. 6. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Jó; köszönöm, akkor semmi baj, főhet tovább.
2016. szept. 6. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Meg, csak nem túl finom. A zöld elszíneződést egyébként a szolanin okozza, ami csak nagy mennyiségben mérgező - és akkor is maximum a fejed fáj tőle -, hőkezelés vagy savanyítás során viszont elbomlik, tehát a már megfőzött répád nem fog gondot okozni.
2016. szept. 6. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.


Igazából úgy néz ki, mintha nem érett volna teljesen meg, körben a belső része körül egy zöld csík.


de az íze nem más.

2016. szept. 6. 19:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A zöld szín nem a nem megérés miatt van. A sárgarépa gyökere narancssárga általában, de más színű is lehet. Lila, fehér stb., akár zöldes is.
2016. szept. 6. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!