Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Marcipán lejárás után meddig...

Marcipán lejárás után meddig áll el? Beraktározhatok belőle?

Figyelt kérdés
Üdv! Én imádom a marcipánt, ez a kedvencem, most nagyon jó áron van a Lidl-ben. 08. 31-én járt le, 295 forint 200g, 54%-os mandula tartalma van 35% cukor mellett. Webshopban 2670 forint 1 kg 24%-os marcipán. Tehát ami a Lidl-ben van, abban több mint dupla annyi mandula van. Máris megettem az egész csomagot, amit kóstolónak vettem. Nagyon ritkán eszek marcipánt, ez érezhetően keserűbb, mint a többi, tehát tényleg ennyi mandula van benne. Anyámat felhívtam, nekik is kell 10 csomag, meg magamnak is ennyit akarok venni, vagy többet :) Szóval meddig áll el bontatlan csomagolásban? Anyám azt mondta, hogy a marcipán eláll sokáig, mert mandulából meg cukorból van. Így van?
2016. szept. 3. 13:01
 1/6 A kérdező kommentje:
Egyébként 700 forintról van leárazva. Ahogy nézem interneten, ez még 700 forintért sem lenne túl drága.
2016. szept. 3. 13:12
 2/6 ede1219 ***** válasza:
100%
54% nem lehet a mandulatartalma, a legjobb minőségű marcipán 50% mandula és 50% cukor, a cukrot szokták megemelni és azzal romlik a minősége.
2016. szept. 3. 13:20
 3/6 ede1219 ***** válasza:
74%
40% cukortartalom már tartósít, szinte korlátlan ideig eláll.
2016. szept. 3. 13:22
 4/6 A kérdező kommentje:
edel1219: Szerintem elnéztél valamit. Wikipédia szerint az 1-szeres marcipánban 1 rész cukor van, 1 rész marcipán. Létezik viszont félszeres marcipán is, 1 rész marcipán, fél rész cukor. Egy kép internetről: [link]
2016. szept. 3. 13:30
 5/6 aperitif ***** válasza:
86%

Elállni eláll, azaz egészségkárosodás nélkül fogyasztható, de mivel a mandula egy olajos mag, egy idő után óhatatlanul avasodik. Az a marcipán, amit most árulnak, valószínű, hogy tavalyi mandulából van, tehát egy éves. Talán még egy évig jó, de több évre nem érdemes betárazni belőle.

Amúgy meg 3 napja lejárt terméket nem volna szabad forgalmazni, ha ehető, ha nem (ami szerintem hülyeség, de a törvényt megszeretgetni nem lehet, mert szaporodik)

2016. szept. 3. 13:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Lejárt szavazosságú cuccot nem árulhatnak
2016. szept. 3. 21:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!