Ha a tojást rántottának/tükörtojásnak csinálom meg, akkor hogyan változik a kalóriatartalma a nyers tojáshoz képest?
Figyelt kérdés
2016. aug. 19. 23:22
1/5 anonim válasza:
Sehogy. 100 grammra vetítve persze nő, de ez miért érdekelne minket? A tojásban magában ugyanaz marad kb. minden, a fehérje hőkezelve előnyösebb, sokak szerint a sárgája is, de ellentmondásos dolgokat olvastam már a fehérje felszívódásáról e téren... Én tökugyanolyannak tekintem (kivéve, amikor nyers a fehérje és elvonja a biotint).
2/5 anonim válasza:
Változik a kalóriatartalma, attól függ hogy milyen és mennyi zsiradékkal sütöd. Nyilván nem mindegy hogy fél liter napraforgóolajban vagy kevéseke kókuszzsírban sütöd.
3/5 anonim válasza:
Ha nem teszel alá szalonnát, kolbászt, csak beleteszed egy teflonban, akkor nem nő meg.
4/5 Csesznok Istvan válasza:
Az attól függ, hogy mit (zsír, olaj) és mennyit használsz a sütéshez. A szalonna és a sonka is "javítja" a kalória tartalmát.
5/5 anonim válasza:
Attól függ, tartalmaz-e a fertőzéshez elegendő szalmonella baktériumot. Ebben az esetben ugyanis a nyers tojás hasznosuló energiatartalma nagyjából 0, mert még a múlt hetit is kifosod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!