Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szublimálhatott a bontatlan...

Szublimálhatott a bontatlan szalalkálim?

Figyelt kérdés

Két csomag volt a sütési kellékeim között, tegnap kerestem valamit, és az egyik zacskó totál lapos, és üres.

Átvizsgálva egy tűszúrásnyi nyomot láttam a gyári zárás egyik oldalán a zacskónak, lehet, hogy a fahéj fólizacskójának éles sarka szúrta meg. Csak tippelek, hogy azon át "angolosan " távozott :D



2016. aug. 9. 11:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Teljesen jogos az elképzelésed. Hosszú idő alatt elszublimálhatott az egész mennyiség.
2016. aug. 9. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a megerősítést , hogy nem csoda történt, hanem egy kémiai folyamat :D
2016. aug. 10. 06:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Kémiai folyamat 36 C fok felett játszódik le az ammónium bikarbonáttal, ekkor ammóniára, vízre és széndioxidra bomlik.

De itt, ahogy te is helyesen írtad, szublimáció történt, ami fizikai folyamat. A spájzodban valószínűleg sosem emelkedett a hőmérséklet 36 fok fölé.

2016. aug. 11. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!