Hányszor lehet sütni a kókuszolajban?
Figyelt kérdés
Rántott húsra, sült krumplira, tócsnira gondolok :)
Valaki használta már?
2016. aug. 7. 23:27
1/8 anonim válasza:
Ebben sem többször, mint a napraforgóolajban. Mi abban kétszer sütünk.
2/8 anonim válasza:
Ahányszor szeretnél
Miért csak 2x lehet sütni?
3x már túl parasztos vagy mi? O.o
3/8 anonim válasza:
Kókuszolajban nem rántott húst szoktak sütni nem arra találták ki, hogy bő olajban süsünk benne. Grillezett ételekhez amit serpenyőben sütünk. pl ,hal ,csirke. marha , zöldségekhez van. Ha ilyen olajt keresel amiben többször lehet sütni akkor pálma olajt vegyél. Én ezt a fajta használom 15 éve többször lehet benne sütni és nem vize mint az étolaj és nem büdös. Nem csak fritözben használhatod.. Már minden nagyobb Multiban lehet kapni.. [link]
4/8 anonim válasza:
Az olaj többszöri hevítése során káros anyagok keletkeznek. Ráadásul hiába van leszűrve, de minimálisan akkor is maradnak benne ételdarabkák, amik újra és újra tovább égnek.
5/8 anonim válasza:
Az utcán beszívott 2 mély lélegzet is legalàbb olyan káros (.. ez is csak egy midern fąszság )
7/8 anonim válasza:
Én is kétszer szoktam, de csakis ugyanazt. Rendszerint sült édesburgonyát sütök benne, aztán pár nap múlva újra, azután kiöntöm.
8/8 anonim válasza:
Aki kétszer süt benne, annak üzenem, hogy pont az újramelegítés az, amikor a transzzsírsavak kialakulnak, és a füstölési pont elérésével átalakul az olaj szerkezete, mérgező aldehidek keletkeznek.
Éppen ezért bármilyen olajban csak EGYSZER lehet sütni, ha célunk az egészségünk megőrzése. 2,3 vagy 25 újramelegítés, tökmindegy - már az első alkalommal kialakulnak a mérgező anyagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!