Meg szoktátok mosni a "tubusos" élelmiszereket? (Kenosajt, majkrem)
Meg én! Direkt erre a célra veszem az ipari hipót, abban áztatom felhasználás előtt egy ürán át a kockasajtot meg a májkrémet. Addigra szépen kifehéredik a doboza. Utána lefújom vastagon Chemotoxszal a rovarok ellen, majd három napra vastagon bekenem Canestennel, hogy gomba se nőjön rá.
A végén 100 százalékos alkohollal távolítom el róla a krémet, és csak utána nyitom ki.
A konzervnyitót hegesztőpisztollyal fújom 10 percig, hogy steril legyen. A kést is. Majd 100 százalékos alkoholba mártom. Párszor már leégett így a lakás, de fő a higiánia.
9-es.
Gondolom,te még nem láttál raktárakban rohangáló patkányokat,amik a konzerveken rohangálnak.
A dobozos/konzerves dolgokra más szabályok vonatkoznak.
PL a dobozos sört is érdemesebb kiönteni pohárba,minthogy bekapni a fém felületet,amin lehet 5 napja még egerek rohangáltak...:D
Ennek ellenére én sem mosom meg az ilyen dolgokat.
Igen, és a májkrém csak az egyik. A Snickerst, a húsvéti nyulat meg a chipset is fertőtleníteni kell, mert ki a fene tudja, ki fogdosta össze, aztán meg eszi az ember a koszos zacskóból. A múltkor például migránsokat láttam a Tescóban a csokispult körül sündörögni, a Túró Rudinál, a pálcikás jégkrémnél és a rágóknál meg gyíkembereket. Hát, azok is össze lehetnek rendesen fogdosva, a doozos sörről nem is beszélve!
Ezeket már hipózni sem merem, csak ciánozom egyből, aztán megyek rájuk a lángszóróval. Mondjuk, a jégkrém nem a legjobb a kezelés után, megmelegszin meg minden, de eddig még senkinek sem lett tőle szalmonellája, az biztos.
Nem szoktam. Lehet, hogy van rajta valami, de akkor ennyi erőből minden meg kéne mosni. A zsemlét meg a kiflit is tuti összetapogatta már valaki, mielőtt én megveszem :)
Még sose lett bajom ilyenből. Szóval egy kis baci kell, hogy edződjünk :)
De nem a majkremet mosom meg, hanem a csomagolast...most nem ertem ezen miert mell csodalkozni..tudjatok hany ember megfoghatta?
A gyumolcsok ugyanezen, ki a fene mondhat olyat, hogy amit nem a foldrol szedtek fel azt nem kell megmosni? A mosatlan gyumolcsokkel ossze lehet szedni parazitakat, eloskodoket.
Persze most nem azt mondom, hogy mindent szappanos vizzel es hidrogen peroxiddal meg kell tisztitani:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!