A szervezetnek van kalória befogadási limitje?
Azt szeretném megtudni, hátha valamelyikőtök jártas a témában, hogy ugyebár az elhízás egy hosszú folyamat, azonban ha normálisan kajálsz, de van egy esetleg két olyan nap, amikor annyit eszel amennyi beléd fér [lásd karácsony, húsvét etc], mennyi kalóriát képes felvenni a szervezeted? Mivel minden kalóriát csak nem fog megtartani? Egy nap eszel mondjuk 20,000 kcal-t (tudom ez rengeteg), mindet elraktározza a szervezet zsírként, ami a napi szükséglet felett van, vagy adott százaléka csak "átfut" az emberen? [Mint a rostok]
Tudom itt fontos az étel fajtája, az edzettségi szint,mozgás gyakorisága, testsúly stb. Legyen ez a 20,000 kcal csak édesség, egy átlagos 80 kg-os 14% testzsírral rendelkező, napi szinten átlagos testmozgást végző férfi számára.
Érdekelne a véleményetek :) [Az adatok fiktívek, ez az egész csak elméleti szinten érdekelne]
Igen, a hányás a dugig evéstől.Ez a határ, ennél többet már úgysem tudsz megenni, mert egyszerűen kijön belőled.
Néhány filmben lehetett látni evőversenyeken, hogyan dőlnek ki.
Nem tudom, igaz-e, de itt a gyk-n olvastam már, hogy páran kísérleteztek ilyen 15 ezer kalóriákkal napokig s nem híztak. Azt azért nem hiszem, hogy ez lenne az általános, de az hihető számomra, hogy nem tud hasznosulni a teljes mennyiség. Nyilván függ attól, hogy mit, milyen eloszlásban ettünk, van, ami rövid úton zsírba tud menni s van, ami komplikáltabb s ha nem fér el a megfelelő helyen s emésztetlenül távozik, akkor az ugye veszteség. Az édességekben sok cukor és zsír szokott lenni, ezek nagyon könnyen raktározódnak. Ha sok rost van benne, az már lassítja a felszívódást s erőltetett menetben haladva bizonyára sok lesz a veszteség. Persze konkrétumokat nem tudok.
Az is számít, hogy milyen típusú az ember. Sokan vagyunk, akiknél egy kis többlet (pl. sokszáz kcal) nem okoz hízást hosszútávon sem. Bizonyára felgyorsul az anyagcsere, mert más értelmes magyarázatot nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!