Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Vettem egy savanyúságot, mely...

Vettem egy savanyúságot, mely "szulfid"-ot tartalmaz. Olyan hasmenésem lett, mint a laktóztól. E 223. -as. Mit kell tudni a szulfidról?

Figyelt kérdés
2016. jún. 30. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Ha beírod a Google-ba, megtudhatod!
2016. jún. 30. 12:12
 2/11 anonim ***** válasza:
16%
Mindenki tudja, hogy a szulfát a chemtrailból kivont anyag, a szulfit meg a haarp által rezegtetett szulfát részecskék
2016. jún. 30. 12:19
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

A szulfid önmagában nem sok mindent jelent, ez olyan, mintha azt mondanád, hogy "dioxid" van az üdítődben...

Viszont ha beírod google-be, ahogy már előttem is javasolták, akkor megtalálod ezt:

E223: Nátrium diszulfid

nátrium metabiszulfid

Eredet:

A kénessav nátrium sója.

Funkció és jellemzők:

Fehér por, mely igen instabil, ami könnyen reakcióba lép az oxigénnel és nátriumszulfátot képez. Savas környezetben kénessavat alkot, melyet néhány termékben tartósítószerként használnak. Tartósítószerként, valamint néhány esetben fehérítőszerként is használatos.

Termékek:

Hagymakonzerv, alkoholos italok, pékáruk, gyümölcslevek, burgonyából készült termékek, stb.

Elfogadható napi bevitel:

Maximum 0,7 mg / testsúly kilogram

Mellékhatások:

Oxidáló hatása miatt, csökkentheti a termékek vitamin tartalmát. A májban az ártalmatlan szulfátra redukálódik, mely aztán a vizeletben kiválasztódik.

Azoknak akik érzékenyek a természetes szulfitokra, tanácsos a hozzáadott szulfitokat is kerülni (E221-228).

Étrendi korlátozás:

Nincs – a kéndioxidot és a szulfitokat minden vallási csoport, vegan és vegetáriánus is fogyaszthatja.

2016. jún. 30. 12:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. A Google ajánlását sajnos korlátozottan tudom használni, mivel egy csökött 58 éves öregasszony vagyok. A gép használatom még hiányos. Amellett gyakorlati válaszokat várnék, hogy járt-e már igy valaki mint én, hogy a laktóz rohamhoz hasonló tüneteket produkált - mint én. A laktózt eddig is néztem a termékeken, de ezek után ezt a rengeteg E-t is néznem kell? Nagyitóval kell járni a boltba? Konkrétan egy üveg gyöngyhagyma volt, és a levét is megittam. Egy teljes napit f...tam, nagy fájdalmakkal kisérve.
2016. jún. 30. 12:30
 5/11 anonim ***** válasza:
96%

#3-as vagyok.

Nincs köze az adott összetevőnek a laktózérzékenységedhez, nem azért jött rád a szapora, és hiába járkálsz majd nagyítóval, mivel csomó mindenben használják tartósítóként, nehezen fogod tudni kikerülni. Viszont a hagyma alapvetően sokaknak okozhat problémát, pláne ha érzékeny a gyomruk. Meg persze az is lehet, hogy egész egyszerűen rosszul volt tárolva, és amiatt lettél rosszul.

Gyakorlati tanácsként legfeljebb annyit tudok mondani, hogy ne egyél meg egy egész üveg gyöngyhagymát... Hozzád képest fiatal csirke vagyok, de az még az én gyomromat is kikezdené.

2016. jún. 30. 12:44
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Te kis fiatal csirke ! Nagyon hasznos választ kaptam. Javamra irva nem nagy üveg volt, hanem kicsi, de mégsem kellett volna felzabálni.....
2016. jún. 30. 14:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem akarlak zaklatni, de még egy kérdésem lenne. Nitrites pácsó, és E 250 -es kolozsvári szalonnát ehetek? Sajnos mult héten vettem egy nagyobb darabot, most akartam megfőzni, de ez van ráirva. Allergént nem tartalmaz a bolti lista alapján.
2016. jún. 30. 17:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem mertem enni belőle, a Férjem majd megeszegeti.
2016. jún. 30. 19:45
 9/11 anonim ***** válasza:
56%
Nitrites pácsó gyomor és bélrákot okoz.
2016. júl. 1. 23:52
 10/11 anonim ***** válasza:
igen, a nitrites pácsóról régen tudjuk, hogy nagyon rossz!!!
2016. júl. 11. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!